Rolstoelbus voor Zonnehuis

10 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Veel bewoners, medewerkers, vrijwilligers en donateurs zijn naar buiten gekomen om de officiële overdracht aan het management van de Stichting Quarijn, locatie het Zonnehuis Doorn, mee te maken. ,,De nieuwe bus maakt het mogelijk om het programma voor de zo gewaardeerde groepsuitstapjes te intensiveren en op die manier bij te dragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven van de bewoners. Met name voor de ongeveer honderd psychogeriatrische patiënten is het visuele contact met de buitenwereld vaak heel stimulerend”, aldus directeur Ben Princen.

Mogelijkheden voor uitstapjes vergroot DOORN - Dinsdagmiddag reed de nieuwe tot rolstoelbus omgebouwde Mercedes Sprinter richting de entree van het Zonnehuis in Doorn.

Fred Prinsen, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Zonnehuis licht de financiële kant toe: ,,De aanschaf van de nieuwe rolstoelbus is mogelijk gemaakt door de bijdragen van donateurs, leden van de Club van 100 en schenkers van (jaarlijkse) giften, maar in het bijzonder door een substantiële gift van de stichting ‘Het Vierkerkenhuis’ in Hilversum. Daarmee is mogelijk geworden de oude versleten bus te vervangen door deze.”

De nieuwe rolstoelbus biedt ruimte aan zes rolstoelen van verschillend formaat of acht passagiers. De vrijwilligers die als chauffeur en rolstoelbegeleider straks de bus gaan bemannen, staan te popelen om alle technische snufjes te proberen. ,,Het wegklappen van de stoelen om plaats te maken voor de rolstoelen en het bevestigen van de rolstoelen in de bus is veel makkelijker en minder zwaar dan bij de oude bus”, reageren de chauffeurs enthousiast.

advertentie
advertentie