Deelname aan RSD lijkt ten einde

10 juli 2008 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Aan de deelname aan de RSD (Regionale Sociale Dienst) lijkt een einde te komen. Het college wil onderzoeken wat de kosten zijn om uit de gemeenschappelijke regeling te treden. Zij geeft daarbij aan dat de instroom vanuit onze gemeente te groot is en de uitstroom te klein, dit brengt hoge kosten met zich mee. De SP heeft al vanaf het begin van de herindeling gezegd dat zij het liefst een eigen Sociale Dienst wil binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Met name omdat de Sociale Dienst in Zeist die de taken nu uitvoert, volgens deze partij bij intreding in de RSD al één van de slechts functionerende sociale diensten van Nederland was.

De SP dringt er bij wethouder Elisabeth van Oostrum op aan om nog voor het einde van het jaar met de resultaten van het onderzoek te komen, omdat uittreden per 2011 tijdig (in het begin van 2009) aangegeven moet worden volgens deze partij.

Van Oostrum wil het onderzoek echter zorgvuldig doen en benadrukt dat de uitkomst niet bij voorbaat vast staat. Zij wil dan ook geen garantie geven over het moment waarop de resultaten bekend gemaakt kunnen worden.

advertentie
advertentie