Driebergen vertegenwoordigd op de Olympische Spelen

3 juli 2008 om 00:00 Nieuws

In Driebergen bezocht Nienke de basisschool aan de Akkerweg en later het Revius Lyceum in Doorn. Gedurende deze periode speelde zij hockey bij Shinty en kreeg zij het advies om aan roeisport te gaan doen. Vanwege haar studie bouwkunde verhuisde zij naar Amsterdam en zij sloot zich daar aan bij de roeivereniging Nereus. Hoewel zij haar studie bouwkunde wel afrondde was dit vak toch uiteindelijk niet wat zij wilde. Zij ging in 2004 aan de Universiteit Amsterdam planologie studeren. Enige jaren daarvoor, in 2001, had zij voor het eerst deelgenomen aan roeiwedstrijden. De daarop volgende jaren deed ze mee aan toernooien en kampioenswedstrijden in onder meer Belgrado, Amsterdam, München, Luzern, Eton en Linz.

Nienke Kingma in roeiteam ‘Vrouwen 8’ DRIEBERGEN - Nienke Kingma, geboren en getogen in Driebergen, gaat deelnemen aan de Olympische Spelen in Peking met het Nederlandse roeiteam dat de naam ‘Vrouwen 8‘ draagt.

door Ad Bom

”Ik heb verschillende keren geroeid in diverse bezettingen en ik vind het een heerlijke sport” vertelt Nienke “het vergt wel veel van je, want normaal oefenen wij zes dagen per week anderhalf tot twee uur per dag. In de voorbereidingswedstrijden voor de kwalificatie voor de selectie van de Olympische Spelen werd het aantal oefenuren ook nog verdubbeld.

Die kwalificatie voor deelneming aan de Spelen zorgde voor veel spanning dit jaar. Op 18 juni bereikte de spanning het hoogtepunt tijdens wedstrijden in Poznan (Polen). Het verheugende resultaat was deelneming met het roeiteam ‘Vrouwen 8’ in Peking. We gingen uit ons dak. En wij gaan natuurlijk voor goud!

De naam van ons team Vrouwen 8 is eigenlijk een beetje gek en onjuist. Want er zijn acht roeisters en daarnaast nog een stuurvrouw. Ons Olympisch team bestaat uit Helen Tanger, Annemieke van Rumpt, Roline Lepelaer van Driel, Sarah Siegelaar, Marlies Smulder, Nienke Dekkers, Femke Dekker, Annemieke de Haan en ik zelf. Allemaal zijn we lid van diverse roeiverenigingen. Voorafgaand aan de Spelen in Peking zullen wij van 17 juli tot 3 augustus naar een trainingskamp in Chuncheon (Zuid-Korea) gaan. Dit gebeurt om aan de temperatuur en de luchtvochtigheid te wennen. Van 9 tot 17 augustus zijn dan de Olympische Spelen in Peking.

De roeibaan in Peking is prima, alleen kan er een lastige wind waaien. Wij hebben nog geen idee wie onze favoriete tegenstanders zijn. Het is fijn dat wij in de eerste week al moeten roeien want daarna hebben wij dan ook nog de gelegenheid om in Peking rond te kijken. We blijven daar tot na afloop van de Spelen waarna alle Nederlandse Olympische sporters gezamenlijk naar Nederland terugreizen. Leuk is ook dat mijn ouders de wedstrijden in Peking zullen bijwonen”.

Nieuws over het roeiteam ‘Vrouwen 8’ is te volgen op de website: www.vrouwen8.nl

advertentie
advertentie