Lions Club steunt manege Lis Hartel

3 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Voortbewegen op de rug van een paard wordt door veel gehandicapten als een bijzondere ervaring beleefd. Het geeft ze een gevoel van bewegelijkheid die ze in het dagelijks leven niet bezitten. Manage Lis Hartel heeft zich sterk gemaakt voor paardensport voor gehandicapten. Om deze activiteit te ondersteunen heeft de Lions Club Utrechtse Heuvelrug de gehele opbrengst van de Koninginnen boekenmarkt en een deel van de verkoop van haardhout, overhandigd aan het Bestuur van Lis Hartel.

DOORN - De Lions Club Utrechtse Heuvelrug heeft 2.500 euro geschonken aan manege Lis Hartel. De manege op het terrein van Bartimeus in Doorn is gespecialiseerd in paardensport voor gehandicapten.

De voorzitter van Lis Hartel, de heer A. Smit, ontving uit handen van Lionsvoorzitter Jannes Haveman een cheque ter waarde van € 2.500,=. Haveman bedankte in zijn toespraak de vele mensen uit de regio die boeken bij de Lions ingeleverd hebben. Ook werden de kopers van boeken en haardhout gememoreerd. ,,Zonder hen was deze schenking er niet gekomen”, liet hij weten. Lis Hartel kan het geld goed gebruiken. Voor het verzorgen van de paarden, met alle activiteiten er om heen, is elk jaar toch een behoorlijk som nodig.

De bestuursleden van Lis Hartel maakten van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen voor vrijwilligers, die gehandicapte ruiters kunnen begeleiden bij lessen en buitenritten. Ook chauffeurs worden gevraagd voor het halen en terug brengen van de ruiters in busjes van Lis Hartel.

Belangstellenden kunnen contact opnemen via de website: www.lishartel.nl

advertentie
advertentie