Andere formule bij voortuinkeuring

3 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Dit jaar is er een nieuwe keuringsformule ontwikkeld. Niet alle voortuinen van het dorp worden gekeurd, maar slechts de voortuinen die liggen in het gebied dat was opengesteld tijdens de Open Tuinendag op 14 juni. De Open Tuinendag wordt elk jaar in een ander deel van het dorp gehouden. Het dorp is in drie delen gesplitst. De voortuinkeuringscommissie sluit zich aan, om dat gebied tegelijkertijd te keuren. Hiermee wordt voorkomen dat steeds dezelfde voortuinen in de prijzen zullen vallen.

In de zomermaanden gaan de keurmeesters van Groei & Bloei Afd. Driebergen-Rijsenburg op pad om de voortuinen te keuren die gelegen zijn in het gebied dat wordt omsloten door de A12, Hoofdstraat, en (Verlengde) Traay. Het eerste deel van de keuring is afgerond. In de maand juli worden de puntjes op de i gezet.

Dit jaar is het noordelijk deel van Driebergen aan de beurt. Alle voortuinen in dit gebied worden gekeurd. Ook de voortuinen van mensen die geen lid zijn van Groei & Bloei doen automatisch mee met de keuring. Doel van de voortuinkeuring is, om het aanzien van Driebergen als ‘groen dorp’ te verfraaien. Er wordt door de keurmeesters onder meer nauwkeurig gekeken of de tuin zichtbaar is vanaf de openbare weg, goed is onderhouden, er een blikvanger in staat en of de beplanting en inrichting van de tuin aansluiten bij het huis en de omgeving. De wijk is in vijf stukken gedeeld, elk stuk wordt bezocht door een team keurmeesters. Er zal door ieder team een mooiste tuin, de mooiste nieuw aangelegde tuin en een tuin met een bijzonder item worden genomineerd.

De keurmeesters sluiten hun keuringswerkzaamheden eind juli af. In augustus zullen de tuinen vervolgens nog eenmaal worden gekeurd door de coördinatoren Louis Guldemond en Emmy Görts. Zij zullen samen met een lid van het bestuur bepalen welke tuineigenaren de zilveren wisselschaal voor de mooiste tuin, de wisseltrofee als aanmoedigingsprijs voor een nieuw aangelegde tuin en een oorkonde voor de tuin met het meeste bijzondere item zullen ontvangen tijdens de ledenavond op 16 oktober. Meer informatie op de website www.groei.driebergen.nl

advertentie
advertentie