Discussie over invulling speelruimte De Pol

26 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Van jong tot oud deelt men de mening dat er op De Pol gespeeld moet kunnen worden. Direct aan De Pol woont overwegend de generatie van wie vroeger de kinderen en nu de kleinkinderen er spelen, daaromheen wonen veel jongere gezinnen. Overtuigd is men allemaal van het feit dat herhaling van de ‘hangjongerencultuur’ rondom het speelhuisje - dat enige jaren geleden is verwijderd - moet worden voorkomen. En een ‘bonte kleurenkermis’ is ook zeker uitgesloten. Vierendertig bewoners hebben begin april gestemd voor bepaalde combinaties van speeltoestellen. Daarbij is de voorkeur voor variant C - met het minste aantal (7) toestellen - uitgesproken. Gelijktijdig met de stemronde zijn 36 handtekeningen verzamelend tegen de voorstellen.

MAARN - Een van de stopplaatsen tijdens het dorpsbezoek van het college is De Pol, waar beroering onder diverse bewoners uit die omgeving is ontstaan over de invulling met speeltoestellen van deze locatie. ‘Dit is door de autoluwe ligging de uitgelezen plek voor jonge kinderen uit de buurt om te spelen’, tegen ‘ in deze parkachtige omgeving hoort geen woud van speeltoestellen thuis.’

door Monique José Timmermans

Mede-initiatiefneemster hiervan Ineke Ververs: ,,Naar aanleiding daarvan is de gemeente tweemaal bij mij thuis geweest en wij zijn tot een compromis gekomen van vier toestellen. Dat is al meer dan de twee die hier hebben gestaan.” Dat nieuwe plan is vervolgens als zijnde definitief bij alle betrokken bewoners neergelegd. Aangezien het vervanging betreft kan het plan in september worden uitgevoerd, vooruitlopend op het verschijnen van de speelplaatsenbeleidsnota.

René Loman is over de gang van zaken zeer teleurgesteld. Met enkele andere ouders van jonge kinderen heeft hij een brief aan de wethouder opgesteld, die hij ter plekke overhandigt. ,,Er is gekozen uit de voorgestelde mogelijkheden.

Waarom wordt er dan zo’n gewicht aan een handtekeningenactie gegeven waardoor een ander plan - met veel minder speeltoestellen - nu als definitief uit de bus komt? In Maarn-Zuid zijn steeds minder speelruimtes.”

Elisabeth van Oostrom suggereerde dat de bewoners met elkaar om de tafel gaan zitten en opperde het organiseren van een informatiemiddag.

advertentie
advertentie