Wulf de Greef met pensioen

26 juni 2008 om 00:00 Nieuws

De caravan staat al klaar voor de deur. Straks vertrekken Wulf en zijn vrouw Cor voor drie weken richting Duitsland en Tsjechië. ,,Reizen doen we graag en daar is in de toekomst dus meer tijd voor”, zegt De Greef.

LEERSUM - Na bijna 25 jaar trouwe dienst bij Deco Home Van Dijk, gaat Wulf de Greef (61) van de regeling vervroegde uittreding gebruik maken. Zaterdag 28 juni zal de laatste werkdag van De Greef zijn en worden klanten, familie en vrienden in de gelegenheid gesteld afscheid te nemen in de winkel. ,,Mijn vrouw twijfelt of ik me straks niet ga vervelen”, zegt De Greef hartelijk lachend. Zijn hoogzwangere dochter Wilma lacht met hem mee. ,,Daar ben ik niet zo bang voor”, zegt zij.

door Judith Beekhuis

Na de schildersvakschool begon De Greef zijn loopbaan als schilder bij Bertus van Dijk, de vader van Harry. Na vijf jaar wilde hij wat anders en stapte over naar een winkel in schildersbenodigdheden in Veenendaal, waar hij twaalf jaar werkte.

Toen vroeg Harry van Dijk of hij niet voor hem wilde komen werken en zo is het gekomen.

,,De variatie in mijn werk en het contact met mensen heb ik altijd leuk gevonden”, vertelt De Greef. ,,Ik heb altijd in “de verf”gezeten en het geeft voldoening om mijn ervaring om te zetten in een goed advies aan de klanten.”

De grootste verandering in zijn werkzaamheden vond De Greef de komst van de computergestuurde mengmachine. “Tot die tijd moest je verf met de hand mengen”, aldus De Greef. ,,Ik vond die machine dan ook bar makkelijk”, zegt De Greef. ,,De monteur kwam hem plaatsen, deed het een keer voor en verder heb ik alles in de praktijk geleerd.”

Maar nu is de tijd aangebroken om het rustiger aan te gaan doen. De vrouw van De Greef zal voorlopig nog blijven werken. “En dan mag ik de boel thuis besturen”, lacht hij.

Hobby’s heeft De Greef genoeg. Hij is een vervent hardloper en heeft al aan menige marathon en regionale wedstrijd deelgenomen. ,,Mijn vrouw Cor is een trouwe supporter en staat altijd bij start en finish”, vertelt De Greef. Al jaren traint hij twee keer per week met zijn vaste hardloopgroepje. ,,Vorige week hebben ze me verrast met een BBQ ter ere van mijn pensioen.”

Ook in de tuin is De Greef graag te vinden en verder wil hij meer tijd besteden aan zijn gezin. Hij geniet er van om zijn kinderen en kleinkinderen over de vloer te hebben. ,,Een stukje fietsen met de kleinkinderen naar de Schaapskooi of langs de koeien, ze laten zien dat de frambozen rijp zijn in de tuin, zij genieten er van en wij ook.” Zijn oudste kleinkinderen wonen in Bodegraven maar het derde kleinkind dat op komst is, zal opgroeien in Leersum. ,,Pa zal ons kind dus wel regelmatig voor een fietstochtje komen ophalen”, glundert dochter Wilma.

advertentie
advertentie