Dit jaar eerste Amerongse Zomerschool

19 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Amerongen en haar omgeving biedt tal van prachtige locaties, zoals het oude dorp met het Kasteel, de Andrieskerk, de tabaksschuren, de herbergen, oude dorpsboerderijen en de prachtige natuur. In vier bijzondere workshops leert men met andere ogen te kijken waarbij de gemaakte werkstukken een blijvende herinnering zullen vormen. De workshops zullen bij mooi tot redelijk weer buiten gegeven worden. Bij slecht weer zijn er schuilmogelijkheden in het Open Atelier en in de bezoekerscentra van het Kasteel en het Utrechts landschap.

AMERONGEN - Het Open Atelier Amerongen organiseert dit jaar voor het eerst een zomerschool. Een zomerweek lang buiten tekenen en schilderen tijdens de zomervakantie. Elke dag brengt een nieuwe ervaring, met verschillende technieken en materialen.

door Henk ten Hoeve

Buiten schilderen onder begeleiding van Anne Jitske Salverda. Al schetsend en tekenend proberen de omgeving in de vingers te krijgen. Leren een eigen opzet te maken met als uiteindelijke streven een los geschilderd landschap. Met Jasione van Esch strijken de deelnemers neer bij één van de mooie oude plekjes, die zich graag laten vastleggen. Er wordt een eigen onderwerp gekozen dat op eigen wijze wordt weergegeven : realistisch of geabstraheerd, surrealistisch of minimalistisch.

Schilderen in de tuinen van Kasteel Amerongen is een inspirerende ervaring. De prachtige omgeving met veel verschillende onderwerpen. Zelfs bij regen biedt de tuin nog veel plekjes om onder begeleiding van Natalie Westerbeek van Eerten buiten te werken vanuit het prieeltje of onder de brug.

Roeland Schweitzer zal met de deelnemers al wandelend door de natuur rondom Amerongen in snelle schetsen de natuur vastleggen.

De Zomerschool start op maandag 4 augustus om 11.00 uur bij het Open Atelier Amerongen aan de Overstraat nr 28b. In het atelier wordt een klein , tijdelijk winkeltje ingericht waar eventueel benodigd materiaal kan worden aangeschaft. Op donderdag 7 augustus wordt wordt de zomerschool om 16.00 uur afgesloten met een borrel in Restaurant Buitenlust met een kleine expositie van werk dat tijdens de Zomerschool is gemaakt. Voor verdere informatie omtrent inschrijvingen zie openatelier@skiam.nl of telefonisch 0343 -450459.

advertentie
advertentie