Terug in de tijd van Ot en Sien

19 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Het feestcomité had een gevarieerd programma samengesteld waaraan alle betrokkenen mee deden. Na een dienst op zondag, stond de startdag, maandag, in het teken van toneel en de jubileumonthulling. Aansluitend werden ‘staatsiefoto’s’ gemaakt van de kindergroepen in oude kledij. Dinsdag volgden op school themalessen over vroeger (maar dan wel 1908) en ‘s avonds was er de première van de film ‘Braaf bij de Graaf’, in de Lampegiet te Veenendaal.

Wilhelmina- school viert 100-jarig bestaan AMERONGEN - De Wilhelminaschool in hartje Amerongen, oorspronkelijk School met den Bijbel, heeft de afgelopen week op ludieke en historisch getinte wijze het 100 jarig bestaan gevierd. Kinderen, ouders, leerkrachten en oud leerlingen vierden feest, daarbij gesteund door de Amerongse gemeenschap.

door Manus van Gent

Woensdag een amusante ochtend op de Laan, met oude ambachten waarmee de kinderen metterdaad kennismaakten. Kantklossen, weven, breien, klompenmaken, schaapscheren, imkerij, te veel om op te noemen. Maar alles werd met liefde en geduld gepresenteerd.

Volksdansen

De volgende dag begon de school ‘gewoon’ om negen uur, zij het dat volksdansen door kinderen en ouders op het lesprogramma stond. Een vrolijke manifestatie, in aandoenlijk ‘ oude’ kostumering. Hierna was een optocht met Ketelmuziek naar De Ridderhof.

De tijdelijke Bovenmeester ( Gerbert Boor) en Onderbovenmeester ( T. van Oostenbrugge ) droegen de hele week een jacquet, met hoge hoed, en de onderwijzende dames bewogen zich in lange zwarte robes, met hoedjes bekroond. Meester van Ingen was de jubileum koddebeier en hield goedmoedig orde op het feest.

Er leek in deze feestweek niets aan het toeval overgelaten – dat moet ook wel met 130 kinderen en zo’n 200 jonge ouders- maar de sfeer was zeer ontspannen en vooral feestelijk.

Topgebeurtenis

,,Ik ben heel gelukkig dat dit jubileum tijdens mijn directietermijn gevierd mag worden. Ik ben blij met mijn enthousiaste, professionele team en met de inzet van vrijwillige ouders… kortom, ik vind het een topgebeurtenis”, sprak directeur Gerbert Boor verheugd. ,,Daar komt bij dat ons gebouw weer up-to-date is en dat we mogen leren en werken in dit toch wel unieke oude dorp Amerongen. Als ik onze kinderen zie spelen op de Laan of in de Tuin van het Kasteel dan moet ik zeggen: wat zijn wij allemaal bevoorrecht “.

Vrijdagavond was er een groot feestmaal, in de Tuin, voor 300 gasten. Zaterdag tenslotte was de grote reünie met 600 deelmemers, een feest van herkenning.

DVD en boek

Voor belangstellenden zijn een DVD van 100 jaar Wilhelminaschool en een prachtig boek van 100 pagina’s te koop om nog eens na te genieten.

Neem hiervoor contact op met telefoonnummer 451268 of mail naar :info@cbswilhelmina.nl

advertentie
advertentie