Sportgala 2008

19 juni 2008 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De gemeente organiseert op vrijdag 30 januari 2009 voor de eerste keer een Sportgala waarin de winnaars van de Sportprijzen 2008 bekend worden gemaakt. De sportieve happening vindt plaats in het Auditorium van Cultuurhuis Pléiade in Doorn.

Sport verdient voortdurende stimulering en waardering. Het Sportgala wordt gehouden met het doel sportbeoefening te stimuleren en te waarderen. Zo is bewegingsonderwijs van groot belang voor levenslang sporten en bewegen. Elke basisschool binnen de gemeente is zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit en de kwantiteit van sport- en bewegingsprogramma’s. Daarom wordt tijdens het Sportgala ook de prijs uitgereikt aan de Sportiefste Basisschool van het Jaar 2008. Natuurlijk zijn er ook sportprijzen voor individuele- en teamsporters beschikbaar.

Op deze manier krijgt de gemeente jaarlijks een Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar. Het gemeentebestuur stelt ook een Sportprijs beschikbaar voor het talent van het jaar.

De categorieën die met een sportprijs worden onderscheiden zijn:

Sportman van het Jaar

Sportvrouw van het Jaar

Sportploeg van het Jaar

Sporttalent van het Jaar

Sportvereniging van het Jaar

Sportiefste Basisschool van het Jaar

Elke inwoner, groep van inwoners, vereniging, school of andere organisatie gevestigd in de gemeente, kan vanaf 1 september tot en met 30 november een voordracht indienen via de gemeentelijke website www.gemeenteutrechtseheuvelrug .

Het Sportgala is een initiatief van het Stichtingsbestuur Heuvelrug Sport Initiatief in samenwerking met de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

advertentie
advertentie