Draagkracht voor gezondheidscentrum?

19 juni 2008 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Een brief van Hazewinkel Consult uit Doorn aan de gemeenteraad kwam afgelopen maandag ter sprake in de commissievergadering. In deze brief wordt gepleit voor een gezondheidscentrum in het oude gemeentehuis in Amerongen. Deze brief en een gesprek met de initiatiefnemers, was voor de VVD reden om hoop uit te spreken op de mogelijkheid dat deze groep kan participeren bij het verkrijgen van (een deel) het gemeentehuis.

door Marleen Meijer

Volgens de VVD bestaat er grote draagkracht voor het voorstel een gezondheidscentrum te vestigen in het oude gemeentehuis onder de inwoners van Amerongen. In een toelichting geeft wethouder Wim van Wikselaar echter aan dat dit op geen enkele manier gemeten is. De woningbouwvereniging kreeg met haar oproep voor ideeen voor de toekomst van Amerongen weliswaar een aantal verzoeken van inwoners om het gezondheidscentrum in het gemeentehuis te vestigen. Maar al snel bleek dat dit naar aanleiding van een brief van de initiatiefnemers was, waarin zij een geselecteerde patientengroep opriepen om dit verzoek in te sturen. Volgens de VVD heeft de beslissing wel of geen gezondheidscentrum in het gemeentehuis een grote impact op het dorp. ,,Op dit moment is niet bekend dat wanneer het gezondheidscentrum in het oude gemeentehuis komt in plaats van in de beoogde Allemanswaard, dit consequenties gaat hebben voor de realisatie van Allemanswaard in de huidige vorm”, licht Van Wikselaar toe.

Hij noemt het dossier over het gezondheidscentrum een interessant dossier en staat er ‘best positief’ tegenover. Maar de wethouder wil een zo transparant mogelijke aanpak bij de verkoop van het gemeentehuis. Het bod wat de initiatiefgroep gedaan heeft in het verleden is ongeveer de helft van de taxatiewaarde, als hij dat zou accepteren, zou hij altijd moeten blijven verantwoorden waarom hij daarmee akkoord gegaan is. ,,We zijn geen rijke gemeente en kunnen daarom niet zomaar het pand voor de helft van de prijs wegdoen.”

De initiatiefgroep heeft meerdere redenen waarom zij zich graag wil vestigen in het historische oude gemeentehuis. Twee belangrijke redenen zijn de plek midden in het hart van het oude dorp en het feit dat ze niet wil samenwerken met de eigenaar van de apotheek in Amerongen die in Allemanswaard wil participeren. In het gezondheidscentrum dat de huisartsen voor ogen hebben gaan zij samenwerken met apotheker Recter die in Veenendaal en Leersum zit. De overige redenen die in de brief van Hazewinkel Consult worden aangevoerd, zoals zichtbaarheid, toegankelijkheid, parkeervoorzieningen en veiligheid, zijn niet uniek voor de locatie aan de Hof, maar zouden evengoed voor de Allemanswaard kunnen gelden.

Geinteresseerden kunnen binnenkort bij inschrijving met een gesloten envelop een bod doen op het voormalige gemeentehuis in Amerongen.

advertentie
advertentie