Eigen bijdrage aangepast

12 juni 2008 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De gemeente is de afgelopen periode geconfronteerd met een ongewenst effect van de eigen bijdrageregeling in de huishoudelijke hulp. Mensen met een hoger inkomen kregen in sommige situaties van het CAK een afrekening van de eigen bijdrage die bijna 100% hoger lag dan vorig jaar.

De hogere eigen bijdrage kwam tot stand doordat het CAK vanaf 1 januari 2008 de daadwerkelijke kostprijs heeft doorberekend bij Huishoudelijke Hulp 2 (€ 21,92 per uur). Dit is een onbedoeld effect.

Dit onbedoelde effect van de hoge eigen bijdrage kwam aan het licht bij de eerste kwartaalafrekening die in april/mei is verzonden. Veel gemeenten zijn door dit effect verrast; ook de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 juni besloten de eigen bijdrage per uur voor de hogere inkomens zowel bij HH1 als HH2 te maximaliseren op € 14,50 per uur.

De betrokken inwoners krijgen hierover individueel bericht. Er vindt een verrekening plaats met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2008.

De eigen bijdrage voor inwoners met een lager inkomen blijft ongewijzigd. Voor de lagere inkomens is dit € 4,20 tot € 6,05 per week.

advertentie
advertentie