Bouw appartementen Woestduinlaan 29stap dichterbij

12 juni 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - Na zes jaar procederen lijkt de bouw van tien luxe appartementen aan de Woestduinlaan in Doorn nog een kwestie van tijd. De rechtbank Utrecht stelde in een uitspraak van 9 juni de bezwaarmakers, waaronder Leefbaar Doorn, in het gelijk, maar vond dat projectontwikkelaar Nikkessen toch mag bouwen.

De rechtbank vernietigde met haar uitspraak het besluit van de gemeente Utrechtse Heuvelrug van 10 juni 2007 waarmee Nikkessen groen licht voor de bouw was gegeven. Volgens de rechtbank had de gemeente de adviezen van deskundigen ten onrechte naast haar neer gelegd. Die adviezen waren negatief voor Nikkessen. De deskundigen meenden dat het appartementencomplex, dat pal naast het Revius Lyceum is gesitueerd, te groot en massaal is in vergelijking met de omgeving.

Echter, de rechtbank bood de gemeente de gelegenheid het gebrek te helen door tijdens de procedure met een nieuw welstandsadvies te komen. Dat gemeentelijk welstandsadvies was zo positief, dat de rechtbank besloot Nikkessen, ondanks het toegewezen bezwaar van Leefbaar Doorn, toch toestemming te geven om te bouwen.

De advocaat van Leefbaar Doorn, mr. Jan Spigt, weet nog niet of Leefbaar Doorn in hoger beroep bij de Raad van State zal gaan. Overigens zal naar verwachting niet eerder dan in het najaar een begin met de bouw kunnen worden gemaakt omdat de gemeente nog een beslissing dient te nemen over bezwaren van Leefbaar Doorn tegen de aan Nikkessen verleende kapvergunning.

advertentie
advertentie