Voormalig gemeentehuis in de verkoop

12 juni 2008 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Het voormalige gemeentehuis van Amerongen gaat definitief in de verkoop. De gemeente verwacht de verkoop rond te hebben binnen een termijn van ongeveer acht maanden.

De komende vier tot zes weken zal de gemeente gebruiken om te overleggen met de Rijksmonumentendienst en te praten met de naaste bewoners over recht van overpad. Ook gaat de gemeente bekijken of het interessant is het pand in delen te verkopen. Daarna zal de openbare verkoop bekend gemaakt worden. De gemeente heeft dan een periode van vier maanden om het pand te promoten. Aan het einde van deze termijn is er een eerste inschrijving door middel van inlevering van gesloten enveloppen bij de notaris.

De huisartsen en andere eerstelijnszorgverleners in Amerongen zijn al langere tijd in overleg met de gemeente om in het voormalig gemeentehuis een gezondheidscentrum te vestigen.

,,De verkoop kan gevolgen hebben voor de vestiging van een eventueel gezondheidscentrum al kunnen de huisartsen wel gewoon meebieden”, licht een woordvoerder van de gemeente toe. ,,Het is zeker niet bij voorbaat zo dat de hoogste bieder ook het gemeentehuis of een deel daarvan in zijn bezit krijgt. De uiteindelijke keuze wordt door de gemeente gemaakt, waarbij er ook wordt gekeken of de plannen binnen de stedenbouwkundige kaders passen.”

advertentie
advertentie