Verswinkel Van Ginkel: perfect voor de bbq

12 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Er stond een pot met oude Nederlandse centen in de kraam. Wie het aantal centen goed raadde of er het dichtst bij zat kon een barbecue pakket voor 4 personen winnen. Van jong tot oud kon men een kansje wagen. Ook bij familie van Ginkel wist op dat moment nog niet hoeveel centen er in de pot zaten; zaterdagavond heeft het hele gezin geholpen met tellen. Het juiste aantal bleek 6759 stuks centen te zijn. De aantallen die geraden werden, lagen ver uit elkaar: van 200 stuks tot 20000 stuks. Onder de vele inzendingen was die van Bas van de Berg uit Maarn, die er het dichtst bij zat. Hij had namelijk 6542 stuks geraden en werd daarom winnaar van het cadeau.

MAARN - Op de braderie van afgelopen zaterdag was Verswinkel van Ginkel ook weer aanwezig met een kraam. Alie en Bert van Ginkel hadden voor deze gelegenheid een leuke actie bedacht.

door Han Overkamp

Alie van Ginkel bracht door deze actie één van haar specialiteiten onder de aandacht. En wel het leveren van goede ingrediënten voor de barbecue, voor zowel kleine als grote gezelschappen. Voor thuis, op een verenigingsavond of een straat- of buurtfeest. ,,Prijsbewuste mensen kunnen bij ons goed terecht voor hun inkopen. Wij rekenen namelijk per persoon € 10 voor een pakket met 5 soorten vlees, 2 soorten salades en 3 soorten sauzen naar keuze. Stokbrood leveren wij er gratis bij. Daarbij hebben wij barbecue apparaten te leen, zowel voor thuis als voor grotere groepen.”

Voor de apparaten kan worden gekozen uit stoken op houtskool of op gas. De houtskoolapparaten, die Alie levert, zijn geschikt voor eenmalig gebruik door een kleine groep. Voor de grotere groepen is gas beter geschikt. Gas heeft het voordeel dat de toegevoerde warmte constant blijft. Maar net als bij een houtskoolbarbecue heeft een gasbarbecue ook opwarmtijd nodig, zij het korter. Een barbecue moet nu eenmaal goed heet zijn, wil het vlees helemaal garen. Dan is het vervolgens belangrijk het juiste moment te kiezen waarop het vlees van de barbecue wordt afgehaald en geserveerd.

,,Over de huurprijs doen wij niet moeilijk”, zegt Alie, ,,want wij lenen onze apparaten gratis uit. We vragen wel een vergoeding voor het verbruik van gas. Bij kleine apparaten is dat € 7 en bij de grote barbecue of bakplaat € 15. Ook vragen wij een borg van € 50. Wij gaan er wel van uit wij de barbecue schoon terugkrijgen. Om dat extra te benadrukken geven we als grapje altijd een schuursponsje mee”

Adres: Tuindorpweg 45. Meer informatie via 0343-444806.

advertentie
advertentie