Proeverij Schimmel Fruitpaleis

12 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Samen met zijn vrouw Karin en de vaste medewerkster Ina Buys, runt Gerrit al vier jaar deze winkel, die hij overnam van de gebroeders Sanne.

DOORN - Onder het motto ,,Smullen met de Barbecue”, organiseerde de groente- en fruitzaak Schimmel aan de Kampweg een proeverij van verse producten die op de barbecue kunnen worden bereid of bij de barbecue maaltijd kunnen worden gegeten. Klanten en andere belangstellenden konden proeven van groente- en fruit spiesjes en op een kleine barbecue pruttelden gepofte aardappels, die waren gevuld met heksenkaas. Een vulling bestaande uit selderie, prei, knoflook en roomkaas.

door Bertie Stierhout

Gerrit:,,Elk jaar in het voorjaar en in de feestmaand december organiseren wij een proeverij. Wij zijn aangesloten bij de stichting ‘De Echte Groenteman’ met als logo ‘de lachende tomaat’. Via deze stichting hebben wij iedere maand een nieuwe actie . Afgelopen maand was de maand van de aardappel, zoals de panklare aardappel en de krieltjes. Bij aankoop daarvan kreeg de klant een kraskaart waarop als prijs een grillplaat viel te winnen. Deze maand staat in het teken van het Europees Kampioenschap voetbal. Bij besteding van € 15,00 krijgt de klant een vlag, een ‘Hup Holland Hap’-vlag. Wij gaan dan een keer of drie in een week door het dorp rijden en als wij deze vlag zien hangen geven wij een vijf-tal prijzen weg”, legt Schimmel uit.

Kleurige uitstalling

In de winkel is een zeer gevarieerd aanbod te vinden en buiten op straat is de kleurige uitstalling aan fruit en groenten een lust voor het oog met iedere dag producten van groenten en fruit van het seizoen. Gerrit: ,,We hebben een breed scala aan fruit en groenten en wij zorgen dat wij altijd primeurs in huis hebben zoals peultjes en verse kapucijners. Wij verkopen alles vers, rechtstreeks afkomstig van inkoop- naar verkooppunt. In de winkel verkopen wij ook kant en klare maaltijden die worden aangeleverd door een daarin gespecialiseerd en gerenommeerd bedrijf. Zelf maken wij iedere dag verse rauwkostsalades en in de zomer leveren wij kant en klare rabarbermoes. In de winter worden stoofpeertjes klaar gemaakt. Vooral onze wat oudere klanten maken daar veel gebruik van”, weet hij.

,,Naast het runnen van deze zaak staan wij twee maal per week met een verkoopwagen op de markt in Woudenberg. Ik ben ooit in Woudenberg met een zaak begonnen en de mensen kennen ons nog. Het is er altijd reuze gezellig.” Gerrit Schimmel besluit met:,,De kracht van ondernemers zoals wij, schuilt in het persoonlijk contact en de benadering van de klant zoals het dikwijls geven van adviezen. Je moet ook een beetje vak gek zijn om dit te doen en te blijven doen”, zegt hij lachend.

advertentie
advertentie