Architectenkeuze gemeentekantoor bekend

5 juni 2008 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG/DOORN - Het college heeft op 2 juni besloten om INBO Stedenbouwkundigen Architecten uit Eindhoven de opdracht te gunnen voor het ontwerp van een nieuw gemeentekantoor. Het bureau uit Eindhoven kwam in het Europees aanbestedingstraject voor de architectenkeuze als beste uit de selectieprocedure. In hun visie komt een deel van het gebouw onder het maaiveld te liggen, waardoor het gebouw kleiner lijkt. De visie sluit ook goed aan bij het groene karakter van de omgeving.

In februari 2007 besloot de raad dat er een nieuw gemeentekantoor moet komen op de plaats van het voormalige gemeentehuis in Doorn. Hierdoor wordt centrale huisvesting van de gemeentelijke organisatie op het terrein naast het Cultuurhuis mogelijk.

De voorbereiding van de realisatie van de nieuwbouw is in volle gang. De keuze voor de architect is gemaakt op basis van visiepresentaties van vijf architecten. INBO kwam hierin als beste naar voren.

Het nieuwe kantoor heeft in de visie van INBO een aantal gezichtsbepalende kenmerken:

- een drietal paviljoens gesitueerd in de ruimte, passend in de omgeving en een aanvulling op het Cultuurhuis;

- een deel van het gebouw is ondergronds; de verbindingen tussen de paviljoens onderling en ook met het Cultuurhuis zijn ondergronds, waardoor het gebouw bovengronds beperkter in omvang wordt.

De komende periode wordt gewerkt aan een schetsontwerp voor het nieuwe gebouw. Dit ontwerp en het technisch programma van eisen moet in september klaar zijn. Voor belangstellenden wordt hierover in september of oktober een informatieavond georganiseerd. Het schetsontwerp en het programma van eisen vormen uiteindelijk in november samen met de investeringskostenraming en het dekkingsvoorsel de basis voor de besluitvorming van de gemeenteraad.

advertentie
advertentie