Swingend voorjaarsconcert Ons Genoegen

5 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Met een nummer als “Alpina Saga” waande men zich in de bergen van Oostenrijk waar zo leek het soms mysterieuze dingen gebeuren. Voor solist Edwin Matthee van het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht was ook een prominente plaats ingeruimd deze avond.

AMERONGEN - Zaterdag 24 mei werd er door de Amerongse muziekvereniging “Ons Genoegen” weer het jaarlijkse voorjaarsconcert gehouden. Dit jaar, in tegenstelling tot vorige jaren, werd er niet voor een thema gekozen maar werd het aanwezige publiek een gevarieerd programma aangeboden van romantisch tot swingend.

Twee solistische werken voor trombone werden op voortreffelijke wijze door hem uitgevoerd met begeleiding van de muzikanten uit Amerongen. De Nederlandse componist Carl Wittrock componeerde het nummer “Lord Tullamore”. Hierin kwam de Ierse sfeer heel duidelijk naar voren.

Voor de pauze was de slagwerkgroep ook nog aan de beurt. Zij speelden o.a. een nummer van de bekende slagwerkgroep Slagerij van Kampen en het nummer Played-a-live van het Safri Duo. Geen kleinigheid voor de slechts zes mensen van de slagwerkgroep die op korte termijn versterking hoopt te krijgen van jeugd uit Amerongen. Iedereen is van harte welkom op dinsdagavond in het muziekcentrum aan de Majoorsweg om deze mensen aan het werk te zien. Na de pauze was het swingen wat de klok sloeg met o.a. de St. Louis Blues March, Het nummer Caravan van de bekende Duke Ellington, Songs uit de musical Wizz.

De Lady-speaker die deze avond op charmante wijze de nummers aan elkaar praatte was Conny Huibers. “Ons Genoegen” kan terugzien op een geslaagd concert.

advertentie
advertentie