Tuindorpfeest kleurt Raadhuislaan oranje

5 juni 2008 om 00:00 Nieuws

In afwijking van andere jaren, toen het feest in het najaar plaatsvond, is dit jaar gekozen voor zaterdag 7 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Van Schaick vervolgt: ,,De eerste twee jaar hebben we het feest gehouden in de Raadhuislaan, vorig jaar was het op het Burg. Everwijn Langeplein. Een prachtige locatie, maar doordat het plein iets uit de loop ligt, trok het minder klanten. Dit jaar is daarom weer gekozen voor de Raadhuislaan. Voor het eerst is het feest nu in het voorjaar omdat in deze periode meer campinggasten in het dorp aanwezig zijn. Zo betrekken we die groep ook bij het festijn.”

MAARN - Voor de vierde keer wordt dit jaar het Tuindorpfeest georganiseerd door de Middenstand Maarn/Maarsbergen (MMM). ,,Het is een echt feest voor kinderen, waarbij uitgangspunt is dat alles voor de kinderen gratis is”, vertelt Theo van Schaick van Plus Supermarkt en mede-organisator van het feest.

door Monique José Timmermans

Oranjekoorts

,,Omdat de 7e ook de opening van het EK voetbal plaatsvindt, hebben we voor het thema ‘Oranjekoorts’ gekozen. De Raadhuislaan zal oranje kleuren, we hebben alleen al 250 oranje bolhoeden ingeslagen. Op die dag is ook de vrijmarkt in de Twee Marken, mensen kunnen zo van het ene naar het andere evenement doorlopen, het zal elkaar versterken verwacht ik. Wij hopen in ieder geval op 1.500 tot 2.000 bezoekers.”

Proeven en spelen

Vijftien winkeliers uit Maarn en Maarsbergen doen mee, dat zijn ze vrijwel allemaal. Ieder doet wat op zijn eigen gebied, er zal veel te proeven zijn naast de vele kinderspelen zoals ballen werpen en vangen, doelschieten op snelheid, rad van avontuur, springkussen en kleurwedstrijd. Daarnaast zullen Manderen en Klein Maar Dapper de muzikale sfeermakers zijn. ,,Ook al brengt een dergelijke dag niet op wat het kost, je moet je gezicht ook eens op een andere manier laten zien en wat doen voor het dorp. Je bent even op een andere manier onder de mensen.”, aldus Van Schaick.

Dit streven blijkt ook uit de andere acties van MMM, zoals recent de rozen met moederdag. Verder zijn dit jaar rond Sinterklaas nog activiteiten te verwachten en dan als jaarafsluiter de Kerstmarkt. ,,Die was vorig jaar zo succesvol.”

advertentie
advertentie