Alarm niet af: inbraak in Raadhuisplein

29 mei 2008 om 00:00 Nieuws

MAARN - In het weekend van 24-25 mei hebben inbrekers huis gehouden op het Raadhuisplein. Bij het voormalige gemeentehuis van Maarn, nu in gebruik bij de afdeling vergunning en handhaving, zijn beeldschermen, digitale camera’s en sleutelsets buitgemaakt.

door Monique José Timmermans

Volgens de politie is de inbraak tussen vrijdag 18.30 uur en zondag 00.05 uur gepleegd: ,,Op dat moment meldde een toevallig passerend beveiligingsbedrijf dat er een raam open stond bij het voormalige gemeentehuis.”

Even daarvoor was de politie al uitgerukt wegens inbraakalarm bij het naastgelegen pand waar de brandweer gevestigd is.

Hier is met een breekvoorwerp een poging gedaan binnen te komen, dit is echter mislukt en er is niets ontvreemd. Grote vraag blijft waarom het alarm bij het gemeentepand niet is afgegaan.

De politiewoordvoerder meldt dat het alarm niet ingeschakeld was.

De gemeentewoordvoerder bevestigt dit niet: ,,Het is een stil alarm en intern onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is dat het niet is afgegaan.”

Over de precieze buit wil de woordvoerder geen uitspraken doen. Uit betrouwbare bron zou het echter gaan om onder andere 36 beeldschermen. Met de sleutelsets is getracht ook nog een dienstwagen mee te nemen, bij de politie is geen aangifte gedaan van het stelen van een dienstauto.

De gemeente heeft actie ondernomen om herhaling in de toekomst te voorkomen. Tevens is het alarmsysteem onderhanden genomen.

advertentie
advertentie