Vandalisme bij winkel Stichting Vluchtelingkinderen

29 mei 2008 om 00:00 Nieuws

,,Het is telkens dezelfde groep jongeren die verantwoordelijk is voor dit soort baldadigheid” vertelt Cees van den Broek, de beheerder van de winkel. ,,Het is bijna elke week wel raak, vooral op vrijdag en zaterdagmorgen. Voordat de winkel opengaat moeten we de rommel opruimen die de jongeren de vorige avond hebben achtergelaten.

DOORN - Sinds een aantal maanden heeft de winkel van de Stichting Vluchtelingkinderen in het oude postkantoor in Doorn last van vandalisme. Er worden ramen ingegooid, verpakking van drank en gestalde fietsen in brand gestoken en lege flessen kapot gegooid. Ook wordt de winkel regelmatig met graffiti bespoten en met verf besmeurd.

door Rob Verbraak

Ondanks dat er in dit gebied een alcoholverbod geldt, wordt er volop drank gebruikt, getuige de vele lege en kapot gegooide flessen” vervolgt Van den Broek. ,,Ik heb al zeker tien keer aangifte gedaan bij de politie en proces verbaal laten opmaken. Toch heb ik de indruk dat de politie niets doet. Ik stop nu met het doen van aangifte omdat het ook ontzettend veel tijd kost.

Het gebied rond het oude postkantoor wordt ook regelmatig gebruikt als oefengebied voor blinde geleidehonden, maar door de vele aanwezige glasscherven kan dit letsel veroorzaken bij de honden, hoewel de glasscherven zoveel mogelijk opgeruimd door medewerkers van de winkel,’’ aldus van den Broek.

Camerabewaking

Sinds vorige week is er in de winkel een professionele alarminstallatie met camerabewaking aangebracht waarvan de beelden op afstand te bekijken zijn. ,,Ik hoop dat er van deze camera bewaking een preventieve werking uitgaat en we nu verlost blijven van deze baldadigheid” vervolgt van den Broek. ,,Met de verkoop van kleding en boeken voor een euro zorgen we ervoor dat vluchtelingkinderen kunnen gaan studeren maar vooral ook kunnen blijven studeren, het kan toch niet zo zijn dat door deze groep jongeren we met dit initiatief moeten gaan stoppen en veel vluchtelingkinderen de dupe zouden zijn” besluit van den Broek.

Burgemeester Frits Naafs, mede verantwoordelijk voor handhaving, openbare orde en veiligheid en wethouder Elisabeth van Oostrum mede verantwoordelijk voor het jongerenbeleid zijn samen met de afdeling welzijn en de jongerenwerker in de Gemeente aan het kijken hoe deze vervelende situatie opgelost moet worden.

De politie heeft inmiddels toegezegd om meer te gaan controleren en waar nodig is op te gaan treden.

advertentie
advertentie