Beeldkwaliteitplan naar Gemeenteraad

22 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Volgens de fracties heeft Wethouder Waltmann de gevraagde wijzingen in grote linie doorgevoerd in een bijlage bij de oplegnota. Een en ander resulteert in een gebouw van twee bouwlagen en een kap waarin gewoond mag worden, met een nokhoogte van maximaal 11 meter en een hoekelement met een dakvlak van maximaal 10x10m en een maximale hoogte van 13m (oppervlakte begane grond en verdiepingen 16x22m). De kapvorm is vrij: ,,met een zodanige hellingshoek dat de dakpannen er niet met Bisonkit op geplakt hoeven worden”, zoals de wethouder het verwoord. Door het evenwijdig aan de rijrichting parkeren, in plaats van haaks erop, is er meer stoepruimte gecreëerd.

MAARN - De Commissie Ruimte heeft tijdens de vergadering van 19 mei groen licht gegeven voor het behandelen van het Beeldkwaliteitplan voor de hoek Tuindorpweg/Raadhuislaan (Plus-locatie) in de gemeenteraad.

door Monique José Timmermans

Met uitzondering van de SP, die het gebouw na aanpassing nog steeds te massaal vindt, zullen de fracties van hun commissieleden een positief advies krijgen. Speciale aandacht vragen de fracties voor de winkelbehoefte en in relatie daarmee multifunctioneel bouwen zodat nu voor winkel bedoelde ruimte ook ingericht kan worden als woning. Branchebepalingen wil de wethouder in het plan niet opnemen.

Het wordt in de raadsvergadering zeker geen hamerstuk, er zal nog stevig gediscussieerd worden. De fracties willen daarvoor ook de omwonenden nog gelegenheid bieden bij hen te reageren.

De omwonenden en belangenverenigingen zijn redelijk tevreden met de aanpassingen. Problemen zien zij nog bij het beperkte aantal parkeerplaatsen, de invulling van de winkelruimte en de in- en uitrit voor de bevoorrading van de Plus en bevoorrading van overige winkels aan de straatzijde.

advertentie
advertentie