Veiligheid voorop bij avondvierdaagse

22 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Voor het vervoer om de routes te kunnen uitzetten wordt medewerking verleend door de plaatselijke bedrijven Kraan Schilders en Divaco b.v. – leverancier van de welbekende golfwagentjes. De Plaatselijke Regelingscommissie Avondvierdaagse is in de wandelweek met circa 40 vrijwilligers in touw om de wandelaars op weg te helpen en tijdens de wandelingen te begeleiden.

DOORN - Op dinsdag 27 mei gaat de Doornse Avondvierdaagse voor de 57e keer in Doorn van start. Aan dit wandelfestijn zal ook dit jaar weer naar verwachting door circa 1700 deelnemers worden deelgenomen.

Circa 30 vrijwilligers zijn opgeleid voor Verkeersregelaar om de wandelaars veilig te laten oversteken op drukke routes. De meest drukke oversteekplaatsen worden dit jaar extra gemarkeerd. Voor onverwachte gebeurtenissen is een calamiteitenplan opgesteld. Dit jaar kan de organisatie de wandelaars via sms berichten over het wijzigen of afblazen van de tocht informeren, bijvoorbeeld bij noodweer.

De avondwandelingen zijn opgebouwd uit prachtige wandelroutes, welke ook dit jaar weer over enkele particuliere landgoederen zijn uitgezet. Zij voeren de wandelaar bijna geheel door de vrije natuur van de Stichtse Lustwaranda. Verkeerswegen worden zo veel mogelijk vermeden. Het is voor een ieder elk jaar weer een ervaring om deze prachtige bos- en weideroutes te volgen. Iedere avond wordt richting een van de windstreken gewandeld. Zo is er de Maarnse-, Langbroeker-, Leersumer- en een Palmstad-wandeltocht.

Ook dit jaar is er, naast het 10 en 15 km-parcours, voor de jongste deelnemers van groep 3 en 4 weer de mogelijkheid tot het wandelen van een 5 km-parcours. Deze afstand is ook eventueel voor senioren geopend. Rolstoelgebruikers en gehandicapten kunnen aan de wandeltocht deelnemen via aangepaste routes.

Op vrijdagavond 30 mei zullen de wandelaars onder begeleiding van muziekkorpsen feestelijk worden ingehaald. Dit belooft weer een evenement op zich te worden, waarbij de toeschouwers de gelegenheid hebben hun wandelaars in de bloemetjes te zetten.

Deelname is mogelijk in groepsverband of individueel. Groepsformulieren kan men vooraf aanvragen bij het secretariaat. De voorinschrijving is op vrijdag 23 mei van 18:00 – 20:00 uur en zaterdag 24 mei van 13:00 – 15:00 uur in de “Garage” van Huis Doorn, Langbroekerweg 8 te Doorn. Na-inschrijving is mogelijk voorafgaande aan de start van de eerste wandelavond op dinsdag 27 mei van 17.30 - 18.15 uur bij het startbureau, eveneens in de “Garage” van Huis Doorn. De kosten bedragen bij voorinschrijving 4,50 euro en bij na-inschrijving 6,50 euro per persoon, inclusief WA-verzekering.

Tijdens de wandelweek starten de 5km-groepen om 18:20u en de 10 en 15km-groepen om 18:00 u. Individuele deelnemers kunnen vrij starten tussen 17:50 en 19:00u. In verband met het defilé starten de individuele deelnemers en de 15km-groepen op vrijdag vanaf 17:30u. Voor inlichtingen kan men terecht bij het secretariaat, telefoon 06-53419626 of e-mail a4d@wandelen-doorn.nl.

advertentie
advertentie