Verwijderen asbest bij De Hoeksteen

15 mei 2008 om 00:00 Nieuws

De school is gevestigd aan de Burgemeester van den Boschlaan in Leersum. De school is gebouwd in 1952. Alle ruimten zijn geïnspecteerd. Uit het rapport van Tauw blijkt dat er asbesthoudende materialen zijn aangetroffen in de kelder van de school. Deze kelder wordt gebruikt als opslagruimte.

LEERSUM - In opdracht van PCBS De Hoeksteen heeft ingenieursbureau Tauw een inventarisatie gedaan naar de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in basisschool De Hoeksteen.

Ook zijn er mogelijk asbesthoudende materialen aanwezig in onderdelen van een deel van de raamkozijnen. Tauw adviseert op korte termijn te saneren.

Sanering

De gemeente heeft opdracht voor de sanering gegeven aan Schijf Houtland & Sloopwerken, die op woensdag 14 mei start met de werkzaamheden. Omdat het gaat om een beperkt gebied dat afgebakend moet worden, kan dit goed worden afgeschermd.

De ongebruikte voordeur aan de Burgemeester van den Boschlaan wordt als toegang voor de saneringswerkzaamheden gebruikt. De lessen in school gaan dus gewoon door. De gemeente informeert de omwonenden. De ouders en kinderen worden door de schoolleiding geïnformeerd.

Vragen

Mensen die vragen hebben over eventuele gezondheidrisico’s, kunnen daarvoor terecht bij de afdeling Medische Milieukunde van de GGD Midden Nederland. Het telefoonnummer daarvoor is (030) 6086086. Mailen kan ook: het adres is: mmk@ggdmn.nl.

advertentie
advertentie