Mooie start Henry Zumbrink

15 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Als kampioen in de Light kreeg Zumbrink een stoeltje toegewezen in de V6, een aanbieding die de coureur niet af kon slaan: ,,Ik kan me nu gaan meten met grote namen”, knikt hij. ,,Vorig jaar heb ik veel ervaring opgedaan en dat kan ik nu gebruiken. Het is alleen jammer dat je in tegenstelling tot de Light met de V6 niet onbeperkt mag testen, waardoor jij jezelf niet kan ontwikkelen. Maar ik hoop op een top vijf-klassering aan het eind van het seizoen. Top tien is ook mooi, maar ik wil een hoog doel stellen.” Ambitieuze woorden van de nieuwkomer, en die woorden zette hij in het eerste weekend meteen kracht bij. In de vrije training zette Zumbrink de derde tijd neer, in de kwalificatie eindigde hij als zevende en daarmee was hij niet ontevreden. ,,Ik maakte een klein foutje in de ronde, die normaal gesproken je snelste ronde is. Het had dus nog sneller gekund, maar iedereen zit dicht bij elkaar”, concludeert de Ameronger na afloop. Ook in de eerste race liet Zumbrink zich zien en bleek hij niet onder de indruk te zijn van ervaren rijders als Phil Bastiaans en Christiaan Frankenhout. Met eerstgenoemde had hij het al spoedig aan de stok: ,,Ik maakte weer een fout en kwam in het zand, waardoor Bastiaans mij passeerde en weg kon lopen. Maar ik had meer snelheid en kon hem weer voorbij.’’ Daarna kon ik gelukkig mijn plek behouden”, analyseert Zumbrink.

Ameronger mag thuiskomen met 7e en 5e plaats AMERONGEN - Autocoureur Henry Zumbrink kende afgelopen weekend een droomstart in de BRL-V6. Op het circuit van Zandvoort maakte de Ameronger met een zevende en vijfde plaats zijn debuut in de V6-serie, nadat hij vorig jaar kampioen werd in de BRL Light. ,,Het was een super weekend. Echt, het voelt goed.”

door Henriet Vink

Zumbrink finishte als zevende maar had wel wat problemen met zijn auto. ,,De wegligging moet beter. Ik weet wat ik wil, maar dat wilde de auto niet. Ik moest mij aanpassen aan de auto, in plaats van andersom. Dat is niet optimaal, waardoor ik nog niet echt mee kon racen. Ik kon qua snelheid met Frankenhout meekomen, maar hij kon de bochten beter nemen. Ik probeerde nog wel wat met hem te stoeien, maar het lukte niet helemaal.”

In de tweede race kreeg Zumbrink de kans het recht te zetten en opnieuw trof hij Frankenhout op zijn weg. Bij de start was de man uit Amerongen net iets sneller weg, waardoor hij zijn voorganger kon passeren en ontdekte dat hij ook routinier Jacky van der Ende moeiteloos kon volgen. Door het uitvallen van Van der Ende wist hij als vijfde te finishen: ,,De veranderingen aan de auto waren goed merkbaar, maar ik moest wel hard vechten voor mijn positie.

Toppers als Molenaar en Van Es weten zelf wat ze moeten verstellen, dat moet ik nog leren, dat is ervaring”, weet de 23-jarige Zumbrink. Maar die tijd komt voor hem ook nog wel, zo menen ingewijden, die voor hem een mooie tijd in de BRL-V6 weggelegd zien. Die mooie tijd is in elk geval al begonnen, want het eerste raceweekend mocht er zijn: ,,Echt super, met een vijfde en zevende plek mag ik zeker thuiskomen.”

advertentie
advertentie