Bruisend Calefax Rietkwintet

8 mei 2008 om 00:00 Nieuws

De internationaal geroemde kwaliteit van de arrangementen en het ensemblespel bracht Calefax tot in alle uithoeken van Europa, zowel op podia voor nieuwe muziek als op gerenommeerde Oude Muziekfestivals. Met zijn opvallende en ongedwongen podiumpresentatie is het ensemble een graag geziene gast op festivals in Europa en de Verenigde Staten. Met het ontvangen van de Philip Morris Kunstprijs (1997), de Kersjes van de Groenekan Prijs (2001) en de VSCD-prijs Klassieke Muziek (2005) sleepte het kwintet drie van de grootste onderscheidingen in Nederland in de wacht.

AMERONGEN - In het huidige seizoen geeft Calefax Rietkwintet ruim 60 concerten door Nederland, Duitsland, Engeland, Schotland, Spanje de VS en China. Op zondag 11 mei treedt het kwintet in het Koetshuis van Kasteel Amerongen met een bruisend programma.

Calefax bestaat uit Oliver Boekhoorn hobo, Ivar Berix klarinet, Raaf Hekkema saxofoon, Jelte Althuis basklarinet en Alban Wesley fagot. Calefax is een “klassiek ensemble met een popmentaliteit”. Het rietkwintet speelt staand, vaak uit het hoofd en de concerten worden mondeling toegelicht. Bovendien arrangeren, hercomponeren en interpreteren de vijf musici voor hun unieke bezetting muziek uit zes eeuwen. Renaissance, barok, impressionisme, jazz of een wereldpremiere, bij Calefax klinkt alles nieuw. Hun diverse programma bestaat uit hun interpretatie van werk van onder andere Scarlatti en Ravel tot Tchaikovsky. Het concert begint om 14.30 en kaarten kosten € 17,50 per persoon. Reservering en verdere informatie bij Adele Struyck telefoon: 0343 – 481702 of per email: a.struyck-ismay@hccnet.nl.

advertentie
advertentie