Victoriaanse tijd herleeft in Huis Doorn

8 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Een enthousiaste groep gekostumeerde figuranten doet de 19de eeuw, waarin de Britse koningin Victoria vanaf 1837 tot 1901 op de troon regeerde, herleven. Museum Huis Doorn, de laatste verblijfplaats van de Duitse ex-keizer Wilhelm II, doet met dit living-history evenement mee aan de eerste ‘Landelijke Dag van het kasteel’.

DOORN - Op maandag 12 mei Tweede Pinksterdag, komt de ‘Victoriaanse tijd’ voor een dag tot leven op landgoed Huis Doorn.

Op deze manier is het mogelijk dat koningin Victoria een bezoek brengt aan Huis Doorn en oog in oog komt te staan met de geschiedenis van haar eigen kleinzoon. Wilhelm II werd geboren als oudste zoon van de latere Duitse keizer Frederik III en zijn vrouw Victoria van Saksen-Coburg-Gotha, dochter van de Britse koningin Victoria. Naast het koninklijk bezoek van Victoria aan Huis Doorn kan men al wandelend door het parkbos verschillende gekostumeerde figuranten ontmoeten. Een negentiende eeuwse arts en verpleegkundige uitgerust met instrumentarium informeren over de stand van de geneeskunde in de Victoriaanse tijd. Een fotograveur met daguerrotype camera vertelt over de ontwikkeling van de fotografie. Een naaister vertoont haar kunstige borduurwerk en een schilder is in de weer met doek en penseel. Voor wie een luisterend oor heeft worden gedichten en verhalen voorgedragen. In de Maarschalkskamer neemt ‘Koningin Victoria’ de mode uit haar tijd onder de loep met behulp van diverse kostuums en etalagepoppen.

Museum Huis Doorn is tot 15 mei en op Tweede Pinksterdag geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00 -17.00 uur.

Meer informatie over Museum Huis Doorn: www.huisdoorn.nl.

Foto: E. van Dorland.

advertentie
advertentie