Bevrijdingsconcert van EMM

8 mei 2008 om 00:00 Nieuws

De muziekkoepel zag er, voor deze speciale dag, zeer feestelijk uit. Ze was versiert met oranje sjerpen en rozetten voorzien van de nationale driekleur. Even voor acht uur die avond startte EMM met het concert.

Aansprekende muziek uit de oorlogsjaren LEERSUM - Op een zwoele voorjaarsavond gaf Eendracht Maakt Macht (EMM) op bevrijdingsdag in de muziekkoepel op het Kerkplein een concert dat klonk als een klok.

door Marjan van den Dorpe

Openingsnummer was ‘Voice of the guns’ gevolgd door ‘Soldaat van Oranje’ gecomponeerd door Rogier van Otterloo. Was het publiek eerst nog niet in grote getale gekomen, daar kwam al snel verandering in. Men kwam letterlijk ‘op de muziek af’. De mensen genoten zichtbaar en opmerkingen als ,,heel knap”, ,,geweldig” en ,, levende muziek is toch altijd mooier dan op t.v,” waren onder andere te horen.

Onder de langzaam dalende zon speelde het orkest voornamelijk werken die betrekking hadden op de periode 1940 - 1945 zoals ‘A bridge too far’ en ‘Arsenal’. Aan het einde werd een medley van Vera Lynn gespeeld en gezongen. Zangeres was Maja van Vliet, die in het orkest de dwarsfluit bespeelt. Het klonk als een klok en haar verdragende stemgeluid lokte nog meer belangstellenden naar het Kerkplein. Als laatste nummer van het programma werd ‘Le jour le plus long’ gespeeld. De fluitpartij met de mond, werd op een bijzondere manier door Jan Bos vertolkt.

Hierna was het officiële programma afgelopen en kreeg het orkest van het aanwezige publiek een langdurig applaus.

Als dank hiervoor speelden zij, als toegift, nog een keer de B.B. and C.F.mars. E.M.M. speelde onder de bezielende leiding van Sandra van Luijzelaar die sinds oktober 2007 de vaste dirigent van dit orkest is geworden.

advertentie
advertentie