Helpen door verkoop ‘Israël produkten’

8 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Het IPC is een onderdeel van ‘Christenen voor Israël’ en koopt in Israël producten in die zonder winstoogmerk in Nederland, maar ook België worden verkocht door vrijwilligers, consulenten van de organisatie. Op deze manier wordt een afzetgebied gecreëerd voor producenten in Israël. Deze producenten hebben het vaak moeilijk nu er weinig toeristen naar Israël reizen.

MAARN - Al zes jaar houdt Irma Petersen zich bezig met de verkoop van producten die in Israël worden ingekocht door het Israël Produkten Centrum (IPC) uit Nijkerk. Op 8, 9 en 10 mei heeft ze open huis aan de Distelvinklaan 1 te Maarn.

door Monique José Timmermans

,,Zelf ben ik er min of meer bij toeval bijgekomen. Mijn zoon was op reis geweest in Israël en nam als aardigheidje een cadeauset verzorgingsproducten voor mij mee. Die heb ik met zoveel plezier gebruikt dat ik meer wilde kopen. Na zoeken bleek dat bij een consulente van het IPC in Woudenberg te kunnen. Toen deze consulente zes jaar geleden stopte heb ik het van haar overgenomen. In de afgelopen zes jaar heb ik best een regionale klantenkring opgebouwd. Met name voor de verzorgingsproducten met kruiden of dode zee-mineralen, maar het IPC heeft een veel groter assortiment. Zowel food (bv. jam, wijn) als non food artikelen (bv. handdoeken, cd’s, kaarsen) kunnen worden besteld. Tijdens mijn open huis twee maal per jaar (mei en november) wil ik mensen hiermee laten kennismaken en zo mijn klantenkring vergroten. Dan bak ik taarten en richt ik een soort winkeltje in bij thuis.”, vertelt Irma: ,,Het gaat om de hulp van mens tot mens.”

Voor informatie: tel. 442405 of www.IPC-nijkerk.nl.

advertentie
advertentie