Op zoek naar de vondst van het jaar

8 mei 2008 om 00:00 Nieuws

MAARN/MAARSBERGEN - Een zeventigtal kramen stonden opgesteld en waren gevuld met allerhand occasions en tweedehands spullen. Het was weer vlooienmarkt afgelopen vrijdag.

De verkopers, particulieren uit alle windstreken, boden hun waren aan tegen kleine prijsjes. In de kramen met klein antiek en fijn zilverwerk lagen de prijzen weliswaar boven het gemiddelde, maar daar was dan ook sprake van kleine “juweeltjes”. In de pittoreske entourage van Tuindorp slenterden en snuffelden vele belangstellenden tussen de kramen door.

Hoewel men eigenlijk alles al heeft, blijft er altijd het verlangen verrast te worden door een item dat tot de vondst van het jaar gerekend mag worden. Natuurlijk liepen er ook verzamelaars rond die hoopten eindelijk een van de ontbrekende delen van hun collectie te kunnen aanvullen. Kinderen kregen gratis een plekje en de prijs voor de huur van een kraam was € 30. Sommige standhouders vonden dat erg veel. Volgens Jolanda van Willigenburg van organisatiebureau JO-JO uit Maarn is de gemeente er debet aan dat haar bureau dit tarief moet rekenen. JO-JO organiseerde de vlooienmarkt voor de 20e keer, geholpen door enkele trouwe vrijwilligers. Voor wie deze kans heeft gemist: op zondag 11 mei is er op Camping Eijckelenburg in Maarn weer een vlooienmarkt.

advertentie
advertentie