De Heuvelrugloop

2 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG/REGIO - Sinds 2000 organiseert de Veenendaalse Atletiek Vereniging (VAV) de Sibbing & Wateler Heuvelrugloop. En met toenemend succes gezien de reacties van de deelnemers.

Na 7 edities vanuit het zandgat Kwintelooyen op het grondgebied van Rhenen is in 2007 besloten de start en finishlocatie te verleggen naar winkelcentrum de Ellekoot in Veenendaal West. Dat bleek een enorme kwaliteitsverbetering te zijn. Niet alleen voor wat betreft alle faciliteiten, o.a. de sporthal, bereikbaarheid en veiligheid, maar zeker voor de looproutes over de Utrechtse Heuvelrug. Er zijn compleet nieuwe routes uitgezet in het bosgebied van de Amerongse Berg, met dank aan Staatsbosbeheer. Voor elk wat wils. Een 5 km voor de beginnende loper, een 10 km voor de meer gevorderde loper en de 15 en 25 km voor de ervaren loper. Met name de 25 km is een uitdaging op zich. Er dienen ruim 300 hoogtemeters overwonnen te worden. In beide afstanden (15 en 25 km) worden zowel de Eenzame Eik als de Amerongse Kop aangedaan. De 25 km lopers gaan zelfs nog even over de Amerongse Berg. De Sibbing & Wateler Heuvelrugloop vindt plaats op zaterdag 17 mei. Om 12.30 uur wordt het eerste startschot gelost voor de 1 km McRun jeugdloop. Om 12.50 uur volgt de 5 km en om 13.00 uur de overige afstanden. Voorinschrijven kan tot 8 mei via www.inschrijven.nl. Daarna op de dag zelf vanaf 11.00 uur.

In verband met deze loop zal de Dwarsweg tussen de Slaperdijk en de Eindseweg van 12.45 tot 13.30 uur voor al het doorgaande gemotoriseerde verkeer afgesloten zijn. Bestemmingsverkeer, (aanwonenden) wordt gedoseerd toegelaten.

Alle informatie is terug te vinden op website www.vav-heuvelrugloop.nl.

advertentie
advertentie