KO voor voorzitter Diakonessenhuis

2 mei 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - Roel Steenbergen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht/Zeist/Doorn is op vrijdag 25 april in zijn woonplaats Zwolle benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester H.J. Meijer roemde zijn totale verdiensten als professioneel all round bestuurder van vooral onderwijs- en zorginstellingen. De 64-jarige Steenbergen neemt eind juni afscheid van het Diakonessenhuis, waar hij vanaf begin 2005 aan verbonden is geweest.

Roel Steenbergen heeft op basis van zijn grote ervaring en deskundigheid op het gebied van organisatiemanagement meerdere landelijke en regionale instellingen in het onderwijs en vooral de zorg naar een hoger plan getild. Hij deed dit vanuit een geweldige sociaal-maatschappelijke betrokkenheid. Zijn onderscheiding kreeg dan ook de volle steun van onder meer het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen en de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle.

In deze regio kreeg Steenbergen vooral bekendheid door zijn betrokkenheid bij het Diakonessenhuis. Dit ziekenhuis behoort al jaren tot de beste ziekenhuizen van Nederland, maar maakte na de fusie in 2001 een bestuurscrisis door. Met zijn innovatieve visie op ziekenhuiszorg en zijn inspirerende, soms controversiële leiderschap wist Steenbergen deze goede positie te behouden én het vertrouwen van alle partijen te winnen. Het Diakonessenhuis sloeg een nieuwe, patiëntgerichte en doelmatige koers in, die waardering oogst van zowel patiënten en huisartsen als van zorgverzekeraars, andere zorginstellingen en overheid.

Burgemeester Meijer: "Uw inzet voor zorg op maat heeft bijgedragen aan een efficiënter en klantvriendelijker functioneren van menige regionale ziekenhuisorganisatie. U paart durf en visie aan bindend vermogen. Hierdoor bent u in staat mensen te inspireren en motiveren. Het oplossen van bestuurlijk complexe vraagstukken en het aanpakken van langlopende conflicten is bij u in goede handen. U heeft inzicht en verstand van de problematiek in de gezondheidszorg, van eerstelijnszorg tot ziekenhuis. Juist in deze tijd, waar zorg voor mensen onder druk staat, is uw bijdrage aan de innovatie van het besturen van ziekenhuizen van onschatbare waarde."

advertentie
advertentie