Vredeswandeling met Roos

2 mei 2008 om 00:00 Nieuws

MAARN - Op initiatief van Roses for Children/Stichting Roos wordt dit jaar voor de vierde keer de vredeswandeling gelopen van Arnhem naar Den Haag.

Waar op 5 Mei in het bijzijn van de wandelaars het Vrijheidsvuur wordt ontstoken. Het Vrijheidsvuur markeert de overgang van herdenken naar vieren, van 4 mei naar 5 mei. Het wordt ieder jaar in Wageningen om middernacht van 4 op 5 mei ontstoken en daarna wordt het vuur door sporters uit Wageningen gehaald. Het Vrijheidsvuur is een belangrijk symbool voor leven in vrede en vrijheid.

De start van deze zesdaagse voettocht vindt plaats op Koninginnedag, 30 april, vanaf het Internationale Monument voor het Onbekende Kind bij Arnhem. Met de Vredeswandeling wil Stichting Roos aandacht vragen voor het kinderleed op de wereld. Aandacht voor de plek die de kinderen in onze wereld hebben. Niet alleen voor de kinderen die zijn overleden maar ook voor de kinderen waarvoor wij de Rechten van het Kind hebben opgesteld. Roses for Children/Stichting Roos maakt deel uit van de Herman van Veen Foundation, een organisatie die zich inzet om op basis van de Rechten van het Kind de situatie van kinderen te verbeteren. Roses for Children/Stichting Roos stelt zich ten doel het wereldwijd indringend aandacht vragen voor kinderen die hun kind-zijn niet kunnen of konden beleven.

Zij geeft vorm aan deze doelstelling door:

* het realiseren van een Monument voor het Onbekende Kind in 36 landen,

* het in Nederland oprichten en in stand houden van een Internationaal Monument voor het Onbekende Kind, waarin mensgrote stenen uit 35 van deze landen samenkomen en

* het aandacht vragen voor de situatie van kinderen dmv allerlei activiteiten rondom het Monument voor het Onbekende Kind.

De route loopt als volgt: woensdag 30 april naar Doorwerth, donderdag 1 mei naar Elst (prov. Utrecht), vrijdag 2 mei naar Maarn, zaterdag 3 mei naar Hazerswoude, zondag 4 mei naar Wassenaar De laatste dag (maandag 5 mei) vanaf Wassenaar naar het Spuiplein in Den Haag, waar de wandelaars aanwezig zijn bij het ontsteken van het Vredesvuur door burgemeester Jozias van Aartsen.

De start van ieder dagtraject is om 10.00 uur. Per dag wordt er ca. 20-25 km gewandeld. Een kleine basisgroep loopt het hele traject. maar iedereen is vrij om een of meerdere dagen mee te wandelen. Het hele traject lopen is vanzelfsprekend ook toegestaan. Op 5 Mei zal een kortere route worden gelopen.

Voor meer informatie: www.rosesforchildren.com.

Aanmelden vooraf wordt op prijs gesteld, zodat we dagelijks weten op hoeveel wandelaars er bij de start gewacht wordt. E: stichtingroos@hermanvanveen.com of tel. 024-6222010 (evt. voicemail inspreken). Daarnaast willen wij iedere deelnemer vragen zichzelf gedurende wandeltocht te laten sponsoren door mensen in eigen omgeving/netwerk. Men kan zich per km. laten sponsoren of voor het hele traject ineens. De opbrengst hiervan is bestemd voor particuliere initiatieven m.b.t. kinderen. (zie www.rosesforchildren.com) Een formulier voor deze sponsoring kunt u op de website downloaden.

advertentie
advertentie