Christian: ,,Later word ik cameraman’

2 mei 2008 om 00:00 Nieuws

,,Eigenlijk had ik een vraag ingestuurd over Lego, maar daarover was kortgeleden al iets in het programma geweest”, vertelt Christian ,,Toch ben ik uitgenodigd voor een gesprek met de mensen van het programma, Er waren wel 20 kinderen, ik heb geluk gehad dat ik uitgekozen ben. Ze vroegen wat ik nog meer leuk vond en toen mocht ik meedoen aan de vraag: Hoe weet de brandweer waar de brand is ontstaan?”

MAARN - In het populair wetenschappelijke kinderprogramma Willem Wever dat op Nederland 3 wordt uitgezonden, spelen kinderen de hoofdrol. Ze gaan op zoek naar het antwoord op een vraag die ze gesteld hebben. In de uitzending van 11 mei is Christian van Vliet (10) uit Maarn te zien bij de brandweer.

door Monique José Timmermans

Op de opnamedag stond om 09.15 uur een begeleider van Willem Wever voor de deur om Christian naar de Brandweer Oefenplaats Soest te brengen. Hier staat een oefenhuis voor brandweerlieden. ,,Daar waren veel brandweermannen, zelf kreeg ik een heel pak aan met handschoenen en helm met lamp erop. In het huis mocht ik blussen, zelf de handel van de brandslang overhalen. De brand was bij de TV ontstaan, daarvan hebben we elk onderdeel onderzocht. Later heb ik ook nog een pak aangehad met gasmasker en gasflessen op m’n rug. Toen zag ik er griezelig uit. De hele dag moesten we veel wachten, zoals tussen de opnames door en het duurde lang voor de brand was aangestoken en dan moest alles nog twee keer of meer. Er is veel toneel bij, niet alles is spontaan, omdat de regisseur zegt: jullie lopen zo. Tijdens het wachten maakte ik een puzzeltje met Ewout Genemans, de presentator of maakten we grapjes.”

Het leukste

De hele dag was erg leuk maar een van de leukste dingen vond Christian - die cameraman wil worden - toch wel het vasthouden van de opnamecamera, zoals hij vertelt een locatiecamera die de cameraman op de schouder meedraagt. ,,Het is een zwaar ding en als je er door kijkt zie je alles in zwart wit, terwijl er in kleur wordt opgenomen.” Ook heel spannend vond Christian het om in het ‘echte leven’ iemand te ontmoeten die je eigenlijk alleen kent van TV.

De uitzending is op 11 mei, rond 09.00 uur op Nederland 3 en wordt herhaald op 1 juni en 16 juli.

advertentie
advertentie