Lintjesregen daalt neer op Heuvelrug

2 mei 2008 om 00:00 Nieuws

De feestelijke bijeenkomst met de vele familieleden, vrienden, kennissen en genodigden vond plaats in de grote zaal van Conferentieoord Zonheuvel.

Persoonlijke toespraak en 29een DVD DOORN - Maar liefst tweeëntwintig inwoners van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug ontvingen vrijdagmorgen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Frits Naafs.

door Bertie Stierhout en 29Rob Verbraak

Nietsvermoedend kwamen de inwoners die een onderscheiding zouden gaan ontvangen even voor tien uur de reeds volle zaal binnen.

In zijn welkomstwoord prees Naafs de verdiensten en prestaties van de te onderscheiden aanwezigen.

,,U hebt zich ingezet voor anderen en doet heel veel voor de samenleving op vrijwillige basis.

U bent hier vanmorgen met allerlei smoezen en valse voorwendselen naar toe gelokt, waaraan ik zelf ook heb meegewerkt. Mijn excuses hiervoor.

Als herinnering krijgen alle gedecoreerden een DVD van deze bijeenkomst zodat u alles nog eens rustig thuis op uw gemak kunt bekijken”aldus Naafs.

Voor iedere gedecoreerde had Naafs nog een persoonlijke toespraak, waarin hij kort inging op de smoes hoe betrokkene hier naar toe was gelokt en over datgene wat hij of zij vaak jarenlang gedaan heeft voor de samenleving, vaak in de vorm van vrijwilligerswerk.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

Amerongen

L.W. van Wijk-van Laar

Doorn

J.J. Holwerda-Riesebos/ H.J. Koumans-Boeve/ A.C. Penninkhoff/ R. Politiek.

Driebergen-Rijsenburg

W.A. Borgsteijn-van Velze/ Ir. C.J.M. van der Burg/ D van den Burgt/ E.L.M. Görts-van Laere/ A.B. Jansen-Baars/ J.M.T. Jelier-Essenberg/ ds. G.J. Martens/ E. van der Plas-Emondt/ P.Stellaard

Maarn

J. Broerse/C. van Doveren-Vermeulen/ E. Jongsma-Kiffers/ C.D. Lerk-van Leeuwen

Maarsbergen

H.N. van Greuningen-de Geus

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau:

Doorn

Drs. J. Gispen

Driebergen-Rijsenburg

drs. G.H. van der Bie/ drs. J.D.M.A. Heijkoop.

Defensie

E.H. Wybenga uit Maarsbergen werd door het ministerie van Defensie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. D. Vergunst werd door het ministerie van Verkeer en Waterstaat benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Zij ontvingen hun onderscheiding op het desbetreffende ministerie.

advertentie
advertentie