Beursvloer wederom groot succes

24 april 2008 om 00:00 Nieuws

Na een kort openingswoord door burgemeester Frits Naafs kon om 17.00 uur het daadwerkelijk zoeken naar de juiste match beginnen. Vooraf hadden zich ruim 45 bedrijven en 70 instellingen voor deze beursvloer opgegeven. In de grote zaal van het Cultuurhuis waren vier hoeken ingericht, in elke hoek was een bepaald thema vertegenwoordigd: helpende vakluihanden, kennis en kunde, menskracht en goederen en middelen. Verenigingen en Stichtingen konden aan de hand van de gezochte dienst de juiste hoek opzoeken, waar de aanbieders stonden te wachten. Er liepen ook vier zogenaamde hoekmannen en vrouwen rond die de zoekende en aanbiedende partij bij elkaar brachten en hulp gaven bij het invullen van de formulieren waar een match die tot stand was gekomen op moest worden ingevuld. Als er een match tot stand was gekomen dan moest deze gemeld worden bij notaris Fedde Op de Coul, waarna Arwin Kraaij van Van Ree Accountants aan deze match een fictieve waarde vaststelde. Alle tot stand gekomen matches waren te volgen op een groot scherm in de zaal. De hele middag werd aan elkaar gepraat door Joop de Fluiter, ook wel bekend als omroeper bij het jaarlijkse bloemencorso in Leersum. Na 30 minuten handelen was er al voor een waarde van 27.000 euro aan matches afgesloten. Terre des Hommes zocht opslagruimte voor kleding, aangeboden door I.S.Z. De Brug uit Driebergen, Aart Schotte advocaten verzorgt een optreden als Piet Polies bij Spierziekten Vereniging Nederland, de Gemeente biedt vergaderfaciliteit rolstoel toegankelijk aan dezelfde vereniging, er werden ook diverse matches gesloten waarbij verenigingen diverse bestuursfuncties zochten. Door de beursvloer werkgroep worden alle tot stand gekomen matches de komende tijd gevolgd om te kijken of zij ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. Na twee uur druk handelen werd om 19.00 uur met een luide klap op de gong het sein gegeven dat de beursvloer beeindigd was.

Zoeken naar en vinden van de juiste match DOORN - Voor de derde keer organiseerde de werkgroep die valt onder de Stichting Maatschappelijk betrokken ondernemen Utrechtse Heuvelrug de beursvloer. De beursvloer is een platvorm waar bedrijven, instellingen, lokale overheden, stichtingen en maatschappelijke organisaties zonder dat er daadwerkelijk geld aan te pas komt, diensten uit kunnen wisselen.

door Rob Verbraak

In totaal zijn er deze middag 101 matches tot stand gekomen met een waarde van 83.000 euro. Er zitten nog enkele matches in de pen dus het uiteindelijke resultaat zal waarschijnlijk nog hoger uitvallen. In zijn slotwoord bedankte Leo van Oostrom, voorzitter van de Stichting Maatschappelijk betrokken ondernemen, alle aanwezigen voor hun inzet. Volgend jaar zal er wederom een beursvloer georganiseerd gaan worden, de exacte datum is op dit moment nog niet bekend. Alle informatie over de beursvloer is te vinden op www.beursvloerheuvelrug.com.

advertentie
advertentie