Jongens bekennen vernielingen

24 april 2008 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Twee minderjarige jongens van 14 jaar en afkomstig uit Leersum hebben bij de politie bekend verantwoordelijk te zijn voor een reeks van vernielingen van auto's in hun woonplaats. Het gaat om meerdere auto's die in de periode van januari tot en met maart van dit jaar zijn vernield.

De politie kwam de jongens op het spoor toen een oplettende inwoner van Leersum op 22 maart een verdachte situatie zag. Deze inwoner herkende één van de twee jongens die zich verdacht ophield in de buurt van een auto en belde hierop de politie. Toen agenten naar deze plaats reden, troffen zij daar twee jongens aan die voldeden aan de signalementen die waren doorgegeven. Vervolgens werd de identiteit van de jongens vastgelegd. Een buurtbewoner verklaarde later aan agenten dat haar auto die avond/nacht was bekrast. Ook de auto van haar buurvrouw was vernield. Getuigen verklaarden dat zij die twee jongens die avond ook al in de buurt van de auto's hadden gezien.

Beide minderjarige jongens werden vervolgens op het politiebureau verhoord. Zij verklaarden verantwoordelijk te zijn voor het vernielen van minstens twaalf auto's. De schade aan de auto's loopt op tot meer dan zes duizend euro.

Op dit moment wordt door de politie nog onderzocht welke vernielingen precies door deze jongens zijn gepleegd. In Leersum werden in een korte periode namelijk een groot aantal auto's vernield.

Nieuwe modellen

In maart werd duidelijk dat de toen nog onbekende daders vrijwel alleen maar nieuwe modellen auto's bekrasten, met een voorkeur voor dondergekleurde auto's. De meeste vernielingen vonden plaats ten zuiden van de Rijksstraatweg, aan de Bongerdlaan, de Stadhouderslaan, de Dreef en de Koningin Julianalaan. De minderjarige jongens pleegden de verschillende vernielingen doordeweeks tussen 17.00 en 8.30 uur.

advertentie
advertentie