Kunst om de kerk

24 april 2008 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Onder de titel ‘Kunst om de kerk’, vindt er in de maand mei een expositie plaats bij Regiobibliotheek Z-O-U-T, locatie Amerongen. Deze expositie betreft kunstwerken (aquarellen, olieverfschilderijen en tekeningen) met als thema “De Andrieskerk en omgeving”.

De groep kunstschilders van het Kunstgilde uit Leersum stelt zo’n vijftig werken ter beschikking. De tentoonstelling is onderdeel van een nieuwe fondsenwerfactie van de Amerongse ‘Stichting Vrienden van de Andrieskerk’. De zogeheten “buitenschilders” van het Kunstgilde hebben, geheel belangeloos, schilderijen en tekeningen gemaakt en ter beschikking gesteld van de Vrienden van de Andrieskerk.

Alle tentoongestelde kunstwerken zullen na afloop van de tentoonstelling op een bijzondere wijze geveild worden. De opbrengst komt geheel ten goede aan een restauratieproject van het kerkgebouw. De geëxposeerde werken geven een kleurrijk beeld van de karakteristieke Amerongse dorpskern. De gebruikte technieken – aquarel, pentekening en olieverf – zullen bij een groot publiek zeker in de smaak vallen, ook omdat het een voor velen bekende omgeving betreft.

De werken zijn gemaakt door: Bert landkroon, Elly Landkroon, Erna Glazener, Hilda Kop-Frieling,

Herman de Voogt, Ernestine de Voogt, Jeanne Smits, Lies Dorjee, Joahnna Nederlof, Rinus Nederlof,

Trudy Fliek en Ineke van Hall.

Geïnteresseerden kunnen tijdens de expositie een bod uitbrengen op het werk door middel van een speciaal formulier dat ter plaatse in een verzegelde bus gedeponeerd kan worden. Tevens is er een mooie kleurencatalogus te koop.

De tentoonstelling loopt van dinsdag 6 mei t/m vrijdag 30 mei gedurende de openingstijden van de bibliotheek.

De veiling vindt plaats op zaterdag 16 juni 2008 vanaf 17.30 uur in de stallerij van Herberg De Roode Leeuw.

Voor verdere informatie kan men terecht op www.andrieskerk.nl en www.kunstgilde-leersum.nl.

De openingstijden van de bibliotheek zijn: ma, wo en do: 14-17 uur; vr. 14-20 uur en za. 10-12.30 uur.

Regiobibliotheek Z-O-U-T, locatie Amerongen, Burg.Jhr.v.d .Boschstraat 44, 3958 CD Amerongen.

Tel. 0343-453587. Email: amerongen@rbzout.nl Website: www.rbzout.nl.

advertentie
advertentie