Openingsduik Henschotermeer

24 april 2008 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De meivakantie komt eraan. De tijd om te genieten op het recreatieterrein Henschotermeer in Woudenberg. Op zaterdag 26 april organiseert het Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug, Vallei- en Kromme Rijngebied een openingsduik om het recreatieseizoen op een feestelijke manier in te wijden.

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen en krijgt achteraf een gratis ijsje aangeboden. Het bestuur van het recreatieschap start om 14.00 met een korte toespraak waarna het fluitsignaal wordt gegeven voor een frisse duik. Voor een bezoek aan het Henschotermeer wordt geen entreegeld geheven.

Het Recreatieschap wil recreanten een aantrekkelijk (zwem)seizoen bieden en heeft vorig jaar meer dan tweehonderd duizend euro geïnvesteerd in veiligere speeltoestellen voor de kinderen én in een nieuw vuilafvalsysteem. Daarnaast is de veiligheid op het meer aangescherpt met toezichthoudend personeel rond het water. Bij een opgehesen signaalvlag is personeel aanwezig voor badtoezicht.

Waterkwaliteit

Het water van de recreatieplas is gecontroleerd. De zandbodem wordt regelmatig ontdaan van een sliblaag. Zwemliefhebbers kunnen dit jaar weer genieten van schoon en helder zwemwater.

Op het terrein van het Henschotermeer geldt betaald parkeren voor de fiets, scooter, auto of motor. Vanaf mei dit jaar wordt parkeergeld automatisch geïnd. Bezoekers die komen met de auto of motor kunnen een kaartje trekken bij de ingang van het terrein en achteraf betalen bij de betaalautomaat. Betalen kan contant of met een betaalpas (pinpas, chipkip en creditcard). Parkeergeld wordt per uur geheven en niet meer per dag zoals voorgaande jaren. Het parkeertarief bedraagt 1 euro per uur met een maximaal dagtarief van 8,50 euro. Een parkeerabonnement voor het zwemseizoen bedraagt 55 euro en kan telefonisch of via de website worden aangevraagd bij ParkeerService. (tel: 033-2473000 / www.parkeerservice.nl/henschotermeer).

De fietsers en bromfietsers kunnen gebruik maken van de bewaakte stallingen bij de hoofdingang aan de Heijgraeff en aan de Zeisterweg. Voor deze service wordt een 1 euro voor een fiets en 2 euro voor een motor of bromfiets geïnd.

Het recreatieterrein

In, bij en om het recreatieterrein Henschotermeer kunnen bezoekers ontspannen op het zandstrand, zwemmen in natuurwater en spelen bij de speeltoestellen, speelheuvels en weiden. Er kan een hapje of drankje worden genuttigd bij één van de kiosken en voor hulp of informatie kunnen bezoekers terecht bij de informatie- en EHBO-post. Voor sporters biedt het terrein jog en Nordic Walking mogelijkheden en een leuke wandelroute in de groenrijke omgeving. Rolstoelgebruikers kunnen gebruik maken van een speciale parkeerplaats. Daarnaast is het voetpad geschikt voor rolstoelen.

advertentie
advertentie