Toneelvereniging Heuvelrug: Lady Dracula

24 april 2008 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Toneelvereniging Heuvelrug voerde afgelopen zaterdagavond voor de eerste en enige keer de horror komedie ‘Lady Dracula’ op. Dit alles vond plaats in het Sport- en Cultuurcentrum De Binder.

door Marjan van den Dorpe

Voordat het publiek De Binder binnen ging kon men al een doodshoofd aan één van de vlaggenmasten zien hangen. Twee grote rode zuilen, door windturbines omhoog geblazen markeerde de ingang. Wat stond het publiek te wachten? Iedereen kreeg een programmaboekje en een verzegelde brief. In die laatste stond onder andere te lezen: ,, Er was eens...of is nog steeds? En: ,, Ik zal zegevieren.!” getekend Lady Dracula.

Quadthuis

Er was eens een vervallen landhuis vlakbij een oud kerkhof in een klein plaatsje bij New York. Het draagt de naam Quadthuis. Deze naam kreeg het door het gewelddadige verleden van één van de bewoners. Een ideale plek om een academie voor jonge studenten te beginnen? Volgens Alucard (spiegelbeeld van Dracula!) wél! Zij wil dan ook graag leiders van de school, Lousia en Tod behulpzaam zijn. Maar met maar één doel voor ogen, verderf zaaien en trouwen met Tod.

Vleermuis

Iedere student, aan deze academie, heeft alle vrijheid in de keuze van een studieobject. De keuze van Robert valt op vleermuizen. Hij heeft er één gevangen bij het kerkhof. Plotseling verdwijnt Robert en komt twee dagen later totaal verwezen terug. Hij blijkt gebeten te zijn door een Vampier. Er volgen nog meer slachtoffers. Iedereen is vertwijfelt.

Ontmaskering

De ring van Lady Dracula betoverd iedereen die er naar kijkt en komen zo in de ban van haar. Ten einde raad haalt men Dr. Van Helsing ( specialist in vampiers) erbij. Hij herkent Lady Dracula. Maar wil de vloek opgeheven kunnen worden moet de doodskist gevonden worden. Er wordt dan koortsachtig gezocht. Zonder succes totdat het meisje de zitbank aanwijst als dé plaats. Lady Dracula wordt daarin gevonden en er ontstaat een hevig gevecht tussen haar en de arts. Ze wordt onthoofd en wordt tot stof. Het publiek leefde erg mee en geeft na afloop een daverend applaus. Al met al een zeer verrassende en geslaagde avond.

advertentie
advertentie