,,Wij willen vrolijk werk laten zien”

24 april 2008 om 00:00 Nieuws

De beide dames kennen elkaar van de kunstenaarskring Artiplu en exposeren voor het eerst samen. Zij streven er naar het positieve te laten zien. ,,Mensen zien al zoveel ellende, ik maak wel schilderijen - vaak zijn het mijn beste stukken - waar het vrolijke niet van af straalt, maar dat hang ik liever niet op”, vertelt Nita Veeren. ,,Van het keramiek dat Maaike maakt, wordt ik vrolijk, dat aspect spreekt me zo aan in haar werk en maakt dat ik graag juist met haar samen wil tentoonstellen.”

MAARN - Van 28 april tot en met 6 juni exposeren Nita Veeren en Maaike Visser uit Leusden schilderijen en keramiek in De Twee Marken.

door Monique José Timmermans

Andersom is het de schoonheid van de kleurstellingen die Maaike Visser aanspreekt in het werk van Nita. ,,Daarnaast wordt ik getroffen door een bepaalde spanning in haar schilderijen. Bijvoorbeeld doordat het middelpunt niet in het midden staat”, licht Maaike Visser haar motivatie voor deze gezamenlijke expositie toe.

Beiden hebben hun eigen voorkeuren bij het realiseren van hun creaties. Zo werkt Nita in tegenstelling tot de meeste schilders niet met een ezel, maar legt zij haar werk plat op tafel. ,,Ik moet dan op een stoel staan om het van een afstand te bekijken. Daar ben ik een keer afgevallen, hetgeen weer reacties uitlokte van de kinderen in de tekenklas die ik hier bij Maarn Wijzer heb.” Maaike komt uit een creatieve familie en geeft veel workshops aan huis. ,,Uit de wisselwerking met mijn leerlingen haal ik veel inspiratie.” Ze boetseert haar werk het liefst uit één stuk.

Als officiële opening introduceren de dames elkaar op dinsdag 29 april om 16.00 uur.

advertentie
advertentie