Afscheid Elsa Freijlink

21 april 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN -Tijdens het laatste concert afgelopen vrijdag van de Stichting Muziek in de Maartenskerk te Doorn heeft het publiek afscheid genomen van bestuurslid Elsa Freijlink.

In de pauze van het concert, gegeven door het Mozart Piano Kwartet, sprak oud bestuursvoorzitter Theo Carp haar toe namens de bezoekers en bedankte haar voor de afgelopen 22 jaar waarin zij binnen het bestuur de programma samenstelling verzorgde. Carp vertelde dat het toenmalige bestuur bij de start van de kamermuziekconcerten de doelstelling had om in Doorn een hoge kwaliteit na te streven, vergelijkbaar met het Amsterdamswe Concertgebouw.

En dat met name door de grote inzet van Elsa Freijlink er thans een concertpodium is ontstaan waar topmusici uit de gehele wereld graag spelen, en een grote groep vaste bezoekers naar Doorn trekt. In haar dankwoord sprak Elsa de verwachting uit dat er altijd belangstelling zal blijven voor kwalitatief hoogwaardige kamermuziek, en gaf vast de aankondiging van bijzondere programma voor het komende seizoen. In een unieke samenwerkingwerking tussen Muziek in de Maartenskerk en het Koninklijk Concertgebouw Orkest zullen de Amsterdamse orkestleden in verschillende samenstellingen de muziekconcerten in Doorn gaan verzorgen. Waardoor vastgesteld kan worden het Doornse podium niet meer weg te denken is in de wereld van klassieke muziek. Binnenkort zal het definitieve programma bekend worden gemaakt.

advertentie
advertentie