Meer samenwerking in de Napoleonschuur

17 april 2008 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Vier verschillende dienstverleners vinden gezamenlijk onderdak in de Napoleonschuur. De bibliotheek was er al gevestigd, daar zijn nu het VVV kantoor, het Informatiepunt WZW (SWU) en het Amerongs Historisch Archief (v/h Heemkunde) bij gekomen. Iedereen kan hier terecht op sociaal-maatschappelijk, historisch, educatief en toeristisch gebied. Naast samen wonen willen de organisaties ook meer samenwerken.

door Manus van Gent

De bibliotheek is de eerste bewoner van de Napoleonschuur. Ineke Machielsen vertelt: ,,Samen met het VVV kantoor Amerongen en met het Informatiepunt Welzijn, Zorg en Wonen (SWU) hebben we de volledige parterre in gebruik. Het Historisch Archief vestigt zich op de eerste verdieping. Er is hierdoor meer leven in de brouwerij, door aanloop van bezoekers met verschillende wensen of bedoelingen. We merken al dat we elkaar aanvullen en steunen, alleen al door er samen te zijn. Het pand is nu ook de hele week bemand. Wij hopen dat mensen die naar het Informatiepunt of de VVV gaan, ook binnen lopen bij de bibliotheek en omgekeerd. Daarom willen we ook meer bekendheid geven aan deze samenwerking onder het oude dak”.

Frans Eimers van het Historisch Archief: ,,Het zijn vooral prenten, foto’s en prentbriefkaarten van het Oude Amerongen. Documenten en informatie zijn geordend in grote archiefkasten. Eind dit jaar moet het archief toegankelijk zijn. We zijn er heel druk mee.”

Elly van Tol, van het SWU Informatiepunt: ,,De WMO ( Wet Maatschappelijke Ondersteuning) omvat Wonen, Werk en Zorg in de Gemeente.We verstrekken informatie, geven advies en ook hulp bij het oplossen van velerlei WWZ vragen. Onze desk is open voor alle leeftijden en de hulp is gratis. Het gaat bijvoorbeeld over mantelzorg, maaltijdverstrekking, maatschappelijke opvang, opvoedingshulp, CIZ indicaties en zo meer.”

De manager van het VVV kantoor geeft aan zich zeer thuis te voelen in de Napoleonschuur. Temeer omdat de Provincie graag ziet dat VVV kantoren hechter gaan samenwerken met lokale bibliotheken.

De Napoleonschuur: Jhr. H. v.d. Boschstraat 44 in Amerongen.

advertentie
advertentie