Pilates trainingen bij Pilago

17 april 2008 om 00:00 Nieuws

De Pilates methode is ontwikkeld door de legendarische trainer Joseph Pilates en omvat een oefenmethode voor het hele lichaam .Met de nadruk op correcte ademhaling en de juiste balans tussen kracht en souplesse, gebruikt Pilates de buik, de onderrug en de bilspieren als centrum van kracht, waardoor de rest van het lichaam vrij kan bewegen. Het resultaat is een sterk, soepel en goed gecoördineerd lichaam met een weldadig effect op de geest. De lichaamshouding en buikspierkracht zullen verbeterd worden, spiertonus en spieruithoudingsvermogen zullen toenemen, zo ook de lichaamsbewustheid. Potasse: ,,Stress , rugklachten en het risico op blessures zal verminderen door het regelmatig beoefenen van Pilates. De Pilates methode is de vrucht van een indrukwekkende ontwikkeling, waardoor diverse trainingen worden aangeboden. Het programma bestaat uit effectieve en functionele oefeningen in een prettige omgeving met een vriendelijke begeleiding die is gericht op de persoonlijke doelstellingen, beperkingen en mogelijkheden van onze klanten.”

AMERONGEN - Sinds enkele weken kan men in sporthal De Ploeg ook terecht voor zogenoemde pilates training. Christel Potasse van Mind and Body centrum Pilago in Wijk bij Duurstede vertelt enthousiast over deze, voor velen nieuwe, vorm van bewegen.

door Henk ten Hoeve

Veel deelnemers prijzen het effect dat de methode heeft op hun innerlijk rust en geestelijke balans. Men ervaart het als een ontdekking en een wezenlijke oefenvorm die tot op hoge leeftijd kan worden doorgevoerd. Potasse : ,,Er wordt een soort van lichaamsbewustzijn gecreëerd. Veel mensen zijn dat in deze tijd , waarin alles snel moet, kwijt geraakt. Door de oefeningen krijg je het gevoel dat je vanuit je basis verder kunt. Het is heel belangrijk om te ervaren hoe je gaat staan, hoe je zit en hoe je beweegt. Je natuurlijke korset speelt daarin een cruciale rol. Tijdens de cursus krijgen de mensen als het ware het gereedschap mee om aan dat natuurlijke korset te werken. De verschillende oefeningen duren niet lang en iedereen werkt op zijn of haar eigen niveau.”

Voor mensen die een lichamelijke functiebeperking of een chronische aandoening hebben is het mogelijk om een aangepast Pilates programma te volgen. Wel is het daarbij noodzakelijk dat men zich lopend kan verplaatsen. Informatie over pilates kijk op : www.pilago.nl of bel 06-22684380. Een les bijwonen kan op iedere dinsdag van 19.30 uur tot 20.30 uur, schoolvakanties uitgezonderd.

advertentie
advertentie