Oranjevereniging

17 april 2008 om 00:00 Nieuws

MAARN/MAARSBERGEN - De Olympische Spelen komen eraan. Ook in Maarn. Dit is namelijk het thema voor Koninginnedag 2008. De fietsjes, karren en skelters kunnen omgebouwd worden tot tennisbanen, voetbalvelden, wedstrijdzwembaden of paarden.

Een kinderoptocht met vlaggendragers met vlaggen uit allerlei landen en het Olympisch vuur. Ook de spelletjes op het Raadhuisplein zijn gericht op dit thema, zoals Chineesje prik en voetballen met een snelheidsmeter.

Het kindergedeelte wordt afgesloten met een dansshow én gastles van dansschool Zenner uit Leersum. Daarna kan de oudere jeugd aan de slag in de strijd wie er dit jaar de Dancing Queen of King wordt! Er zijn nog tafels en kramen verkrijgbaar voor de OranjeVrijmarkt, u kunt hierover contact opnemen met de Oranjevereniging. Dit jaar wordt de Vrijmarkt wederom muzikaal opgeluisterd door de Freetime Band. Tegen 14.00 uur zal de Pionier Automobiel club met 45 oldtimers in Maarn acte de presence geven. Om half 4 begint in de Kapel een Oranjeconcert. Het Pallas Trio bespeelt hier de klarinet, altviool en piano. Evenals de rest van het dagprogramma is dit ook kostenloos bij te wonen. Op deze dag wordt ook bekend gemaakt wie de Jonge Held van 2007/2008 is. Wie een kind kent die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor zijn/haar omgeving of de gemeenschap kan zich wenden tot de Oranjevereniging of B&W van de Utrechtse Heuvelrug. Dit jaar viert de Oranjevereniging haar 75 jaar bestaan. Dit wordt gevierd op zaterdag 20 september. Voor een tentoonstelling van 75 jaar Oranjevereniging Maarn –Maarsbergen en 70 jaar Koningin Beatrix zijn zij nog op zoek oude spulletjes over beide onderwerpen. Heeft u nog iets in huis, meldt u het bij: HYPERLINK "

advertentie
advertentie