Politiek café D’66: veel belangstelling

17 april 2008 om 00:00 Nieuws

Na een woord van welkom door Hugo Prakke, penningmeester van D’66 Utrechtse Heuvelrug, was het woord aan de eerste inleider van deze avond, Jos Sleyfer. Sleyfer is sinds juni van het vorig jaar directeur van Heuvelrug Wonen.

DOORN - De afdeling van D’66 Utrechtse Heuvelrug organiseerde afgelopen dinsdagavond haar eerste politieke café van 2008 in Gasthuis de Notabelen. Er waren twee sprekers uitgenodigd om aan de hand van hun inleiding een discussie onder de twintig belangstellenden los te maken.

door Rob Verbraak

Sleyfer stond uitgebreid stil bij de problematiek die woningcoöperaties momenteel ondervinden door de regelgeving vanuit Den Haag. ,,Eigenlijk zouden we geen woningen willen verkopen maar van bovenaf worden we daartoe gedwongen”, aldus Sleyfer.

Ook stond hij stil bij de woonvisie die voor 24 april op de agenda van de Gemeenteraad staat, het bouwprogramma voor de komende jaren en het grote tekort aan woningen voor mensen die in de zorg werken. ,,We zullen bestaand bezit gaan verkopen om met de opbrengst daarvan nieuwbouw te financieren”, besluit Sleyfer. Hierna was het woord aan Ton Fichtinger, oud raadslid D’66 van de Utrechtse Heuvelrug en lid van de commissie ruimte. Fichtinger ging uitgebreid in op de plannen in de afzonderlijke kernen met betrekking tot grootschalige projecten en het structuurplan verkeer. De aanpak stationsplan Driebergen, bouwplannen Lange Dreef in Driebergen, nieuwbouw Zonnehuis en bouw gemeentekantoor in Doorn, Donderberg Leersum, het Centrumplan in Maarn en Allemanswaard in Amerongen, om er enkele te noemen. Door de aanwezigen werd uitgebreid gediscussieerd over de onderwerpen die door de beide inleiders naar voren waren gebracht.

Onderwerpen

,,Het is onze bedoeling om vier keer per jaar een dergelijke bijeenkomst te organiseren”, vertelt Jan Willem Eggink, fractievoorzitter. Op 27 mei is het volgende politieke café, eveneens in Gasthuis de Notabelen in Doorn. Belangstellenden zijn welkom. De volgende onderwerpen staan dan op de agenda: Hoe krijgen we de gemeente klantvriendelijker, en het afschaffen van een aantal regels waardoor het voor de inwoners doorzichtiger gemaakt wordt.

advertentie
advertentie