Grietmarkt op zaterdag 10 mei

17 april 2008 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN – Op het sfeervolle plein tegenover Kasteel Amerongen vindt op zaterdag 10 mei de Grietmarkt plaats. De Grietmarkt is een ééndaags cultureel en groen festival midden in het oude dorp. Centraal staan de kunstmarkt en de biologische markt. Daarnaast zijn er muzikanten, straatartiesten en verrassingen. De Grietmarkt is gratis voor het publiek.

Dit jaar zal er onder andere een “Houtstraat” zijn, gevormd door een aantal gespecialiseerde kunstenaars die met hout werken. Daarbij wordt ook een workshop didgeridoo-spelen (Australisch houten instrument) aangeboden. Voor kinderen is er een vertel-theater en bovendien kunnen zij onder begeleiding leren porselein te beschilderen. Voor een volledig overzicht van de deelnemers en het dagprogramma kunt u een kijkje nemen op de website onder het kopje “Deelnemers 10 mei”.

De Grietmarkt is genoemd naar kasteelvrouw Margaretha Turnor (roepnaam Griet). Er is van alles te doen voor jong en oud van 10.00 tot 17.00 uur. Temidden van de circa 70 kramen en tenten bevindt zich een gezellig terras met biologisch eten en drinken.

Meer informatie: www.grietmarkt.nl.

advertentie
advertentie