Nieuwe aula te duur en slecht bruikbaar

10 april 2008 om 00:00 Nieuws

Het is de tweede niet aan het gemeentebestuur gemeldde overschrijding in korte tijd. De vorige was de overschrijding van de verbouwkosten van de ambtswoning van de burgemeester met ruim een ton. Wethouder Jan Kees Salverda bood ook deze keer zijn excuses aan in de commissie middelen en lijkt er mee weg te komen. Volgens de wethouder zijn alle lopende risicoprojecten inmiddels bekeken en zijn er geen verdere financiele overschrijdingen aan het licht gekomen. De oorzaak van de overschrijding ligt in de ‘niet degelijke’ voorbereiding van het project door de voormalige gemeente Doorn. Zo valt te lezen in het raadsvoorstel waarin het extra krediet gevraagd wordt. Zo was er bijvoorbeeld geen nieuwe entree opgenomen in het plan, geen uitvoering van het straatwerk en geen vloerbedekking en de nodige extra infiltratievoorzieningen om wateroverlast te voorkomen ontbraken in het plan. De gemeente zegt inmiddels maatregelen genomen te hebben, waardoor overschrijdingen zonder goedkeuring tot het verleden behoren.

DOORN - De vernieuwing van de aula op de Nieuwe Algemene Begraafplaats in Doorn is ruim 130.000 euro hoger uitgevallen dan begroot. De verantwoordelijk ambtelijk projectleider verzuimde dit te melden aan het gemeentebestuur. Deze overschrijding kan op termijn doorwerken in de begraafrechten.

door Marleen Meijer

Saillant detail is dat de uitvaartverzorgers uit de regio aan wie de gemeente de exploitatie van de aula wil uitbesteden absoluut niet tevreden zijn over het gebouw, omdat het niet voldoende rouwfaciliteiten biedt. Wil het gebouw goed bruikbaar zijn, dan moet er bijgebouwd worden.

advertentie
advertentie