Mozart Piano Kwartet in Maartenskerk

10 april 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het laatste concert van het seizoen 2007/2008 in de Doornse Maartenskerk is een voorbeeld van de inspanningen die het bestuur zich elke keer weer getroost om wereldvermaarde kamermusici aan zich te binden. Het Mozart Piano Kwartet heeft zich een vaste plek op de internationale concertpodia verworven. Hun optreden in Doorn vormt het begin van een korte tournee door Nederland, die wordt besloten in het Amsterdamse Concertgebouw.

Het Mozart Piano Kwartet, dat in 2000 werd opgericht, heeft zich naar Mozart vernoemd, omdat deze componist het eerste werk schreef voor deze combinatie van instrumenten. De ook internationaal als solisten vermaarde Paul Rivinius (piano), Mark Gothoni (viool),Hartmut Rohde (altviool) en Peter Hörr (cello) brengen bij ons een programma uit het ‘grootse’ repertoire, met werken van Mahler, Schumann en Beethoven. Van laatstgenoemde componist staat de door Ferdinand Ries gemaakte bewerking van de Eroica Symphonie op het programma.

Het kwartet heeft diverse CD’s uitgebracht, waaronder CD’s met werken van (hoe kan het anders) Mozart, Brahms, Dvorák, Strauss en Beethoven. Onlangs verscheen een bijzondere CD met werken van de Franse vrouwelijke componist Mel Bonis (1858-1937). Deze CD heeft inmiddels lovende recensies gekregen. Dat kan ook haast niet anders met de kwaliteit van deze musici. Het ensemble is overigens ook zeer actief op het gebied van de nieuwere muziek. Voor meer informatie over het kwartet, waaronder hun repertoirelijst: www.mozartpianoquartet.de. De leden van het kwartet zijn als hoofddocent verbonden aan de conservatoria van Berlijn en Leipzig.

Programma:

Gustav Mahler (1860-1911): Pianokwartet (deel) in a (1876).

Robert Schumann (1810-1856): Pianokwartet in Es, opus 47.

Ludwig van Beethoven (1770-1827: Symfonie nr. 3, in Es, opus 55 (Eroica) (in een bewerking voor pianokwartet door Ferdinand Ries 1784-1838)

Het concert is op 18 april in de Maartenskerk, Kerkplein 2 in Doorn, aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30.

Kaartverkoop:

Doorn: Boekhandel Binkhorst (Kampweg) en VVV Doorn

Driebergen: Boekhandel Jacques Baas, Traay 4c

Leersum: Bibliotheek in de Binder

Toegangsprijs: € 20,00; CJP en 65+: € 17,00. Scholieren/studenten: € 5,00 ('s avonds aan de zaal). Bestellen -mits tijdig- is ook mogelijk via bankrekeningnummer 48.11.67.986 ten name van Muziek Maartenskerk te Doorn.

De organisatie van de concerten in de Maartenskerk wil de bezoekers erop wijzen dat zalencentrum De Koningshof momenteel wordt verbouwd. Dit betekent dat de kaartverkoop, de garderobe en de foyer tijdelijk een andere ingang hebben. De tijdelijke toegang verloopt via de dubbele deuren recht achter de kerk. De heer Vroege, beheerder van De Koningshof, heeft de organisatie verzekerd dat de concertbezoekers zo min mogelijk hinder van de verbouwing zullen ondervinden.

advertentie
advertentie