Charlotte Margiono in Amerongen

3 april 2008 om 00:00 Nieuws

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Stichting Vriendenkring van Kasteel Amerongen organiseerde de stichting een prachtig jubileumconcert in het Koetshuis van het Kasteel. De beroemde sopraan, Charlotte Margiono, verzorgde samen met haar eigen quintet - voor deze gelegenheid kwartet - bestaande uit vier leden van het Koninklijk Concertgebouworkest, een sprankelijke avond met een rijke keus aan liederen.

Charlotte Margiono zong moeiteloos en met zichtbaar plezier vijftien liederen van diverse componisten; bekende en minder voor de hand liggende. Zo stonden er onder meer liederen op haar repertoire van Schumann, Scarlatti en Grieg. Maar Margiono waagde zich ook aan composities van hedendaagse componisten als Koos de Muinck en Elvis Costello, wiens ‘I almost had a weakness’ ook nog een komische noot bracht.

Charlotte Margiono volgde haar opleiding aan het conservatorium in Arnhem en kreeg o.a. les van de vermaarde Nederlandse alt Aafje Heynis. Margiono treedt op bij vrijwel alle grote orkesten en staat aan de internationale top van sopranen die Mozart vertolken. Sinds tien jaar werkt ze veelvuldig met haar eigen ‘Margiono Quintet’.

advertentie
advertentie